NavMenu

Leoni počeo izgradnju pogona u Nišu - Kompanija najavila 22 mil EUR investicija i posao za 2.200 radnika

Izvor: eKapija/Beta Petak, 24.02.2017. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Nemačka kompanija Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi kablove za ugradnju u automobile, a investicija je u vrednosti 22 mil EUR. Fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara, a po završetku ukupnih radova 25.000 kvadrata i zapošljavaće 2.200 radnika.

Očekuje se da u niškoj fabrici proizvodnja počne u avgustu.

Polaganju kamen-temeljca treće fabrike Leonija u Srbiji, prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da Leoni u Nišu zaposli 3.000 ljudi i da u Srbiji otvori i četvrtu fabriku, u Nišavskom okrugu, za šta bi ta kompanija dobila 5% veće podsticaje u odnosu na dosadašnje investicije.
Vučić je rekao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano - da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

- Očekujem da ovaj deo Evrope bude mašina ekonomskog rasta cele Evrope, mi to ne možemo bez Nemaca - podvukao je Vučić.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu oktobra 2016. godine su potpisali generalni direktor Leonija Clemens Sachs i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Leoni je jedna od kompanija koja će za zapošljavanje dobiti subvencije države. Vlada Srbije je za različite subvencije toj kompaniji dala 31 mil EUR. U Srbiji Leoni posluje od 2009. godine, a ima pogone u Prokuplju i Doljevcu. Dosadašnje investicije Leonija u Srbiji su 70 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.