NavMenu

Leoni počeo izgradnju pogona u Nišu - Kompanija najavila 22 mil EUR investicija i posao za 2.200 radnika

Izvor: eKapija/Beta Petak, 24.02.2017. 12:16
Komentari
Podeli
(Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)
Nemačka kompanija Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike u kojoj će proizvoditi kablove za ugradnju u automobile, a investicija je u vrednosti 22 mil EUR. Fabrika će u prvoj fazi imati 15.000 kvadratnih metara, a po završetku ukupnih radova 25.000 kvadrata i zapošljavaće 2.200 radnika.

Očekuje se da u niškoj fabrici proizvodnja počne u avgustu.

Polaganju kamen-temeljca treće fabrike Leonija u Srbiji, prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić, direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik Leonija Ralf Maus, ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da Leoni u Nišu zaposli 3.000 ljudi i da u Srbiji otvori i četvrtu fabriku, u Nišavskom okrugu, za šta bi ta kompanija dobila 5% veće podsticaje u odnosu na dosadašnje investicije.
Vučić je rekao da Leoni sa 7.500 radnika postaje najveći poslodavac u proizvodnom sektoru u Srbiji i posebno istakao da mu je veoma drago i važno što je Niš deo svega toga i što se ispunjava i ono što je nedavno obećano - da će vlada o Nišu i ovom kraju voditi brigu.

- Očekujem da ovaj deo Evrope bude mašina ekonomskog rasta cele Evrope, mi to ne možemo bez Nemaca - podvukao je Vučić.

Ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju automobilskih kablova u Nišu oktobra 2016. godine su potpisali generalni direktor Leonija Clemens Sachs i ministar privrede Srbije Goran Knežević.

Leoni je jedna od kompanija koja će za zapošljavanje dobiti subvencije države. Vlada Srbije je za različite subvencije toj kompaniji dala 31 mil EUR. U Srbiji Leoni posluje od 2009. godine, a ima pogone u Prokuplju i Doljevcu. Dosadašnje investicije Leonija u Srbiji su 70 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.