NavMenu

Jela iz Jagodine opremaće nameštajem stanove u Beogradu na vodi - Kompanija privodi kraju izgradnju nove fabrike

Izvor: B92/Tanjug Sreda, 22.02.2017. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Kompanija za proizvodnju kućnog nameštaja Jela iz Jagodine, opremaće nameštajem novo naselje u Beogradu Beograd na vodi, izjavio je danas vlasnik kompanije Miroljub Radovanović.

- Jela je od tri firme sa Balkana dobila sve sertifikate da radi i oprema Beograd na vodi. To znači da smo ispunili velike standarde jedne velike internacionalne firme - rekao je on.

Jela je porodična kompanija osnovana pre 26 godina i bavi se isključivo proizvodnjom dečijih, dnevnih i spavaćih soba, kuhinja, predsoblja...

Kompanija inače privodi kraju izgradnju nove fabrike površine 10.000 kvadratnih metara, u koju će biti instalirana proizvodna tehnologija trenutno najmodernija u svetu. Nova fabrika se gradi na lokaciji sadašnje od 9.000 kvadrata i u pitanju je proširenje sadašnjeg proizvodnog kompleksa.

Predstavnik kompanije Nikola Radovanović kaže da Jela izvozi u sve zemlje bivše Jugoslavije i balkanske zemlje, Grčku, Kipar, Bugarsku, Rumuniju, ali i u Nemačku, Česku, Rusiju, Kazahstan... U Jeli je zaposleno 180 ljudi, prosečna starost radnika je 30 godina, dodao je on.

Jela je serijsku proizvodnju nameštaja počela 1999. godine, sa tehnologijom najpoznatijih svetskih proizvođača (Biesse, Homag, IMA) i danas na digitalnim mašinama, poslednje generacije, proizvodi nameštaj, koji se uklapa u sve vrste prostora, izgrađen uglavnom od materijala iz uvoza, uključujući i okove.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.