NavMenu

Multimodalna veza između Kine i Evrope preko "China Train" servisa

Izvor: Promo Ponedeljak, 20.02.2017. 13:13
Komentari
Podeli
Kompanija DB Schenker ponudila je bržu konekciju između Kine i Evrope, korišćenjem multimodalnog "China Train" servisa, kombinacijom železničkog i drumskog transporta, od početne lokacije u Kini pa sve do krajnje destinacije bilo gde u Evropi.

Osim transporta punih kontejnera, DB Schenker sada po prvi put nudi pouzdano rešenje za transport manjih količina robe, odnosno transport zbirnih pošiljki.

Kompanija pruža bržu konekciju između Kine i Evrope, koristeći sopstvene kapacitete, kako za pune kontejnere tako i za manje LCL pošiljke, uz mogućnost distribucije LCL pošiljki do krajnjih korisnika kroz Schenker-ovu mrežu.

U transport tereta, koriste se redovne železničke linije, gde su početni terminali u Kini, Wuhan i Suzhou. Evropski terminali do kojih roba stize su Varšava, Hamburg i Duisburg. Sa istih početnih Evropskih terminala funkcioniše otprema pošiljki ka svim destinacijama u Kini.

DB Schenker Srbija, uspešno koristi pružena multimodalna transporta rešenja, gde klijentima na lokalnom tržištu nudi dodatnu opciju transporta robe sa Dalekog istoka, pored standardnih servisa avionskog i pomorskog transporta.

Eward Kaiser, član upravnog odbora drumskog transporta, objašnjava da je cilj da se pošiljka na siguran i efikasan način preveze i železničkim i drumskim delom rute, gde se klijentu nudi integrisano rešenje, od vrata do vrata uz (kraće) tranzitno vreme u poređenju sa pomorskim transportom robe.

Još od 2011. godine DB Schenker mnogobrojnim klijentima iz različitih industrija pruža uslugu transporta, koristeći redovne blok vozove na različitim rutama. Ovakav servis je najbolje rešenje za pošiljke za koje je bitno da budu transportovane brže nego brodom i jeftinije nego avionom.


Osnovne prednosti multimodalnog "China Train" servisa su:

- Servis od vrata do vrata, za pune utovare i dotovare (manje količine robe)
- Redovne nedeljne otpreme robe železnicom na relacijama Kina- Evropa- Kina
- Distribucija do krajnjih korisnika korišćenjem drumske DB Schenker mreže
- Mogućnost praćenja pošiljki na relaciji Terminal- Terminal
- Kraće tranzitno vreme u odnosu na standardan servis pomorskog transporta
- Značajno niže cene u odnosu na cene avionskog transporta robe
- Smanjenje štetnih CO2 emisija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.