NavMenu

Ada Ciganlija dobila "Fast park" sa 1.669 parking mesta - najveći u Evropi

Izvor: Tanjug Sreda, 23.04.2008. 14:01
Komentari
Podeli

Živorad Anđelković i Zoran AlimpićŽivorad Anđelković i  Zoran Alimpić

Javno komunalno preduzeća "Parking servis" otvorilo je danas (23. april 2008. godine) šesti, i najveći, "Fast park" na beogradskom kupalištu Ada Ciganlija, koji na 25.000 m2 Beograđanima nudi 1.669 parking mesta.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić istakao je da je otvaranjem "Fast parka" povećan broj parking mesta, čime će biti rešen problem parkiranja kod Savskog jezera.

On je najavio i izgradnju pasarele na početku Ade Ciganlije, što će dovesti do ukidanja semafora i ubrazati saobraćaj u Bulevaru vojvode Mišića i omogućiti bezbedan prelazak posetilaca.

Gradski menadžer Bojan Stanojević je najavio da će u naredne četiri godine u centralnim gradskim zonama biti izgrađeno oko 20 podzemnih garaža, u saradnji sa privatnim sektorom.

On je dodao da je pri kraju donošenje regulacionog plana koji će u centru grada obezbediti oko 5.500 parking mesta.

Stanojević je rekao da će kapaciteti "Fast parka" na Adi biti korišćeni i tokom velikih sajamskih manifestacija, poput Sajma građevinarstva.

Upravo prilikom održavanja tog sajma, sistem je testiran i tada se pokazalo da odlično funkcioniše.

Generalni direktor "Parkig servisa" Živorad Anđelković istakao je da je tim parkingom upotpunjena usluga Ade Ciganlije i da je cena od 64,50 dinara za celodnevni parkiranje stimulativna za građane.

On je rekao i da izgradnja jednog parking mesta u "Fast parku" košta 220 EUR, dok je u izgradnju jednog mesta u podzemnoj garaži potrebno uložiti 1.000 EUR.

Direktor Javnog preduzeća "Ada Ciganlija" Predrag Petrović naglasio je da je "Fast park" najveći u Evropi i da će cena uticati na građane da tu ostavljaju vozila, jer je na Savsko jezero cena ulaza 200 dinara.

On je rekao da će tim parkom, budućom pasarelom i sezonskim linijama biti poboljšana komunikacija sa Adom Ciganlijom, što će ubrzati tok saobraćaja u tom delu grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.