NavMenu

Za pripremu dokumentacije za prioritetne projekte u Srbiji 12 mil EUR iz fondova EU - Sredstva dostupna od polovnine 2017.

Izvor: eKapija Utorak, 31.01.2017. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Borislav Bajkic/shutterstock.com)
Za pripremu dokumentacije za prioritetne projekte biće izdvojeno oko 12 mil EUR iz fondova Evropske unije koji će biti dostupni sredinom godine, rečeno je na sednici Nacionalnog odbora za investicije.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Vlade, sednici tog tela predsedavali su ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar finansija Dušan Vujović. Nacionalni odbor za investicije osnovan je zbog razmatranja i pronalaženja optimalnih modela za finansiranje prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Jadranka Joksimović, koja je i nacionalni koordinator IPA fondova i razvojne donatorske pomoći, naglasila je potrebu da se sredstva dostupna kroz različite instrumente, pre svega Evropske unije, usklade sa nacionalnim budžetskim sredstvima kako bi se postigli maksimalni efekti ukupno raspoloživih sredstava.

Vujović je konstatovao je da je neophodno napraviti realnu procenu prioriteta, kao i ukupnih efekata na budžet.

Na sednici su razmotreni projekti iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i poslovne infrastukture čija se realizacija planira u što skorijem roku.


Neki od projekata o kojima se pričalo na sednici su izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš - Dimitrovgrad, deonica na pruzi Niš - Preševo, izgradnja deonice dalekovoda Kragujevac - Kraljevo, izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom i drugih.

Sastanku su prisustvovali i ministri Ana Brnabić, Aleksandar Antić i Goran Knežević, državni sekretari Miodrag Poledica, Stana Božović, Mirjana Ćojbašić, Jelena Stojović i Mirjana Filipović i direktor Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.