NavMenu

Katarski investitori zainteresovani za privatizaciju banja u Srbiji?

Izvor: Danas Ponedeljak, 30.01.2017. 13:38
Komentari
Podeli
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Katara, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al - Tanijem, da u Srbiji postoji više od 30 banja koje su u procesu privatizacije, i da bi učešće katarskih kompanija u tom poslu moglo da bude idealan način za započinjanje saradnje dve zemlje.

On je dodao da iza Srbije stoje pozitivni izveštaji međunarodnih finansijskih institucija, poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, koji svedoče o tome da je naša zemlja apsolutno bezbedna destinacija za strane investicije, a da su mogućnosti ulaganja ogromne.

Al Tani je rekao da je njegova poseta Srbiji usledila kao plod novembarskih razgovora predsednika Srbije i katarskog emira, jer je Katar ozbiljno shvatio Nikolićev poziv da katarske kompanije investiraju u Srbiji.


On je istakao da je Katar zainteresovan za saradnju u brojnim oblastima, kao što su namenska industrija i visoka tehnologija.

Ministar spoljnih poslova Katara dodao je da su uslovi za saradnju naše dve zemlje jako dobri, jer već postoji temelj zasnovan na više bilateralnih sporazuma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.