NavMenu

Industrija mesa Mitros širi proizvodnju u Sremskoj Mitrovici - Austrijski Gerlinger u februaru 2017. zapošljava još 100 radnika

Izvor: Novosti Nedelja, 29.01.2017. 17:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: yamix/shutterstock.com)Ilustracija
Klanična industrija Mitros u Sremskoj Mitrovici, koja je u vlasništvu austrijske kompanije Gerlinger, uvodi drugu smenu. To znači da će se povećati i prerada svinja, koja je u ovom trenutku 3.000 komada nedeljno.

Uz primenu savremenih tehnologija, većina proizvoda ove fabrike odlazi u izvoz, ali prerađevine mogu da se nađu i u našim marketima. Sa novih 100 radnih mesta u Mitrosu, koji se očekuju u februaru, nastaviće se tendencija pada stope nezaposlenosti, koja je u 2016. godini bila za 15% niža u odnosu na 2015, ocenjuju u Gradskoj upravi.

Prošle su dve godine otkako je austrijska kompanija Gerlinger kupila nekadašnji sremskomitrovački gigant, a za dva meseca navršiće se godinu dana, otkako je ponovo ovde pokrenuta proizvodnja.

- U pogonu je trenutno zaposleno oko 180 radnika. Uvođenjem druge smene, koja bi trebalo da počne od sledećeg meseca, povećaće se i broj radnika, kao i prerada svinja, koja na dnevnom nivou iznosi oko 800 komada. Prema planu kompanije, klanica treba da ima pet smena u proizvodnji, kako bi tri smene neprestano radile, a dve se odmarale. Ostvarivanjem tog plana, Mitros će imati oko 1.000 radnika, a dnevno će se prerađivati 3.000 svinja, što je jasan pokazatelj da će Gerlinger ostati trajno u Sremskoj Mitrovici - naglašava Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Novo postrojenje, u koje je ova kompanija dosad uložila više od 23 mil EUR, prostire se na 23.000 kvadratnih metara i najveće je u okviru Gerlinger grupacije. U Mitrosu se radi i uslužno klanje svinja za potrebe drugih klanica.

Austrijska kompanija već ima proizvodne pogone u Mađarskoj i Rumuniji, gde zapošljava oko 800 ljudi, a Mitros je treći i ujedno najveći proizvodni pogon u regionu.

Mesni proizvodi ove klanice, koja je polako krenula ka staroj slavi uspešnog prerađivača mesa, izvoze se u zemlje EU, Rusiju, Vijetnam i Južnu Afriku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.