NavMenu

U Kucuri otvoren najveći kompleks staklenika u Srbiji - investicija od 250 miliona dinara

Izvor: Danas Utorak, 15.04.2008. 09:02
Komentari
Podeli

Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je juče (14. april 2008. godine) u Kucuri nove staklenike preduzeća "Dandy pro" čiju izgradnju je, u okviru programa podrške razvoju i primeni novih tehnologija i materijala, sufinansiralo Izvršno veće i Pokrajinski skeretarijat za nauku i tehnološki razvoj.

Staklenički kompleks "Dandy pro" namenjen proizvodnji voća, povrća i cveća na temelju najsavremenijih tehnoloških rešenja, vredan je gotovo 250 miliona dinara a Izvršno veće je sufinansiralo deo troškova u iznosu od 32 miliona dinara.

U novom stakleniku posao će dobiti 28 radnika, dok će još njih 120 biti angažovano u okviru raznih oblika kooperacije. Kompleks staklenika površine 20.000 m2 nalazi se u Ulici Ive Lole Ribara 154a u Kucuri.

Uz predsednika Izvršnog veća, otvaranju novog staklenika "Dandy pro" prisustvovao je i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.