NavMenu

RTB Bor traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora - Rok za dostavljanje ponuda 8. februar

Izvor: Politika Sreda, 18.01.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: rtb.rs)
Rudarsko topioničarski basen Bor (RTB Bor) objavio je oglase kojima traži konsultanta za privlačenje strateškog investitora, kao i za pružanje pravnih usluga. Ponude treba da budu dostavljene do 8. februara ove godine, a ponuđači sami daju finansijsku ponudu.

Kako je navedeno u oglasima, RTB Bor poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje konsultantskih usluga pripreme i realizacije javnog postupka privlačenja strateškog investitora u cilju unapređenja poslovanja i daljeg razvoja rudarstva i metalurgije u RTB Bor. To može biti putem realizacije mera iz unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR), realizacijom zajedničkog ulaganja RTB Bor grupe kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanje novih privrednih subjekata, prodajom kapitala ili imovine, dokapitalizacijom RTB Bor grupe i njegovih zavisnih društava, ili kombinacijom bilo kog od navedenih načina.

Konsultantske usluge predviđaju pripremu ugovora o poverljivosti, pripremu relevantne dokumentacije, upoznavanje potencijalnih strateških investitora sa RTB Bor grupom i zavisnim društvima i pripremu izveštaja o predlogu strukture transakcije za privlačenje investitora u RTB Bor grupu.

Kriterijumi za izbor konsultanta podrazumevaju uspešno realizovane projekte u oblasti rudarstva i metalurgije u periodu od prethodne tri godine. Traži se da su to bili projekti zajedničkog ulaganja kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanje novih privrednih subjekata, prodaja kapitala ili imovine, restrukturiranje ili reorganizacija, dokapitalizacija.


U domenu pružanja pravnih usluga, RTB Bor poziva sve zainteresovane ponuđače da podnesu ponude za pružanje pravnih usluga za realizaciju mera iz UPPR-a i to: smanjenje kapitala, konverzija obaveza u kapital, statusne promene i priprema nove organizacione strukture i implementiranje organizacionih promena, u skladu sa rokovima i uslovima iz usvojenih i pravnosnažnih UPPR-ova.

Reference podrazumevaju realizovane ugovore u periodu od prethodnih pet godina, čiji su predmet bile usluge iz predmeta ovog poziva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.