NavMenu

Novi Sad izdvojio 30 miliona dinara za Tržnicu - Planirana ulaganja u Najlon pijacu i nabavka nove opreme

Izvor: Dnevnik Utorak, 10.01.2017. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: I.Vukša)Ilustracija
Novosadsko Javno komunalno preduzeće Tržnica poslovalo je u 2016. godini sa pozitivnim rezultatom. Cene usluga nisu povećavane, ali je ostvarena značajna dobit, tako da preduzeće ima velike planove za ovu godinu. Investicione aktivnosti biće usmerene na Najlon pijacu, kao i na pijace na teritoriji Novog Sada.

Iz budžeta Grada Novog Sada za Tržnicu je izdvojeno 30 miliona dinara za kapitalne subvencije. Ovim sredstvima će se finansirati održavanje objekata na Najlon pijaci u iznosu od 16,3 miliona dinara i ulaganje u pijace na teritoriji grada Novog Sada, i to za nabavku i montažu rashladnih vitrina, nabavku hardvera i softvera za elektronsku naplatu pijačarine za sve pijace i za nabavku mašina za obavljanje osnovne delatnosti u ukupnom iznosu od 13,7 miliona dinara.

- Kao javnom komunalnom preduzeću, nama je najbitniji opšti interes i zadovoljstvo građana Novog Sada, budući da im nismo na teretu već svakako deo dobiti vraćamo Gradu - istakla je PR preduzeća Ana Pataki.


- Radimo u skladu sa ovlašćenjima koja su nam poverena od Grada, kada je upravljanje pijacama u pitanju, sa ciljem pružanja najbolje usluge zakupcima.

JKP Tržnica Novi Sad će sopstvenim sredstvima finansirati investiciono održavanje u iznosu od 63,15 miliona dinara. U 2017. godini za nabavku dobara za obavljanje delatnosti planirana su sredstva u iznosu od 68,7 miliona dinara, za usluge je planirano 72,2 miliona dinara i za radove za obavljanje delatnosti 23,2 miliona dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.