NavMenu

"ComTrade" postao vlasnik slovenačkog "Hermesa" - 21% akcija novonastale grupacije pripada UniCredit grupi

Izvor: Tanjug Utorak, 08.04.2008. 14:04
Komentari
Podeli

Veselin JevrosimovićVeselin Jevrosimović

Informaciono - tehnološka kompanija iz Srbije "ComTrade grupa" i slovenačka softverska kompanija "Hermes SoftLab" zvanično su danas (8. april 2008. godine) objavile strateško povezivanje dve kompanije.

Akcionari "Hermesa" prihvatili su ponudu za preuzimanje te kompanije, koju je "ComTrade" predao 18. marta, čime je kompanija iz Srbije postala stoprocentni vlasnik slovenačke kompanije.

Predsednik i vlasnik "ComTrade" Veselin Jevrosimović istakao je da će povezivanjem nastati kompanija sa 1.600 zaposlenih, godišnjim prihodom od 300 mil EUR, koja će biti prisutna u 14 država.

Sredstva za proširenje, "ComTrade" je obezbedio uz pomoć "UniCredit grupe", čime će ona postati manjinski vlasnik, 21% akcija, novonastale grupacije.

Jevrosimović nije želeo da kaže kolika je vrednost preuzimanja.

On je istakao da je cilj "ComTrade" da u narednih pet godina postane jedna od najvećih IT kompanija u zapadnoj Evropi, kao i da planira izlazak na jednu od vodećih evropskih berzi putem inicijalne javne ponude u narednim godinama.

Jevrosimović je napomenuo i da ta kompanija planira nova preuzimanja i da je trenutno u pregovorima sa dve poljske kompanije.

Predsednik uprave "Hermesa" Gregor Smrekar istakao je da ta kompanija od strateškog povezivanja očekuje da ojača prisutnost u regionu i uđe na tržišta na kojima posluje "ComTrade", kao i da pojača zastupljenost na tržištima SAD i Bliskog istoka.

On je naveo da će "Hermes" i nakon preuzimanja nastaviti da obavlja i proširuje svoju delatnost, a zadržaće ime i robnu marku.

Definitivno preuzimanje "Hermesa" trebalo bi da bude sprovedeno do 30. aprila pošto se čeka saglasnost antimonopolskih vlasti u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.