NavMenu

Telenor u 2017. ulaže 30 mil EUR u razvoj u Srbiji - Cilj da 80% stanovništa bude pokriveno 4G mrežom

Izvor: Beta Utorak, 03.01.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
Telenor će u 2017. godini uložiti dodatnih 30 mil EUR u dalji razvoj mreže u Srbiji, a kompanija planira da bar 80% stanovništva Srbije bude pokriveno 4G mrežom u prvoj polovini ove godine.

Direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus je rekla da se u 2016. vidi značajan napredak u korišćenju mobilnog interneta i naglasila da više od 50% celokupnog mobilnog internet saobraćaja u Srbiji ide kroz Telenor mrežu.

Navela je da je u 2015. i 2016. godini uloženo po 35 mil EUR u razvoj 3G i početak razvoja 4G mreže i dodala da je namera kompanije da 4G tehnologija bude dostupna svima.

Ona je navela da je Telenor testirao 5G mrežu, jer uvek želi da bude korak ispred i da su postigli brzinu prenosa podatka od jedan gigabit.

Ofsthus je istakla je da je Telenor 2016. godine obeležio 10 godina poslovanja u Srbiji i dodala da je ta kompanija do sada uložila blizu 2 mlrd EUR u srpsko tržište.

- To pokazuje koliko smo posvećeni ovom tržištu i da smo odlučni u onome šta radimo. Važna nam je digitalizacija i želimo da svim građanima omogućimo da iskoriste sve prednosti povezanosti. Jasno je da samo stalnim investicijama možemo zadovoljiti potrebe i očekivanja potrošača - istakla je direktorka Telenora.

Ocenjujući poslovno okruženje u Srbiji, ona je rekla da Telenor sebe vidi kao značajnog partnera i učesnika na tržištu, naročito jer je ta kompanija i jedan od najvećih stranih investitora.

Dodala je da su uključeni u rad na novom o Zakonu o elektronskom poslovanju.

Kao važne korake za predvidivo poslovno okruženja istakla je rešavanje pitanja digitalnog potpisa, kao i rešenja za prekogranični prenos podatka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.