NavMenu

NIS ulaže više od 28 milijardi dinara u 2017. - Planirano povećanje rezervi nafte i gasa

Izvor: Tanjug/Politika Utorak, 03.01.2017. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: nis.rs)
Vrednost investicija Naftne industrije Srbije (NIS) za 2017. godinu procenjuje se na više od 28 milijardi dinara, što je na nivou 2016. godine, izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

U intervjuu za novogodišnje izdanje Politike, Kravčenko kaže da će sa investicijama biti nastavljeno i 2018. i 2019, kada NIS planira da uloži još oko 80 milijardi dinara. On navodi da je najbitnije da NIS nastavi sa realizacijom ključnih projekata, a jedan od njih je duboka prerada u Rafineriji nafte Pančevo.

- U taj projekat će u naredne dve-tri godine biti uloženo 300 mil EUR i očekuje se da počne da radi 2019. godine – kaže Kravčenko.

On dodaje i da će u naredne tri godine biti rekonstruisano i izgrađeno više od 50 benzinskih pumpi u Srbiji i regionu.

- U naredne tri godine planiramo povećanje rezervi nafte i gasa u proseku oko 3% godišnje – izjavio je direktor NIS-a.

Upitan koliko je NIS kreditno zadužen, Kravčenko navodi da je ukupan dug na kraju novembra 2016. godine iznosio oko 670 mil USD i dodaje da je to dobro stanje.

Generalni direktor NIS-a kaže i da ta kompanija i dalje "puni" gotovo 15% budžeta Srbije, a da očekuje da na kraju 2016. efekat mera za povećanje efikasnosti u NIS-u bude veći od 8,5 milijardi dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.