NavMenu

Radno vreme tokom praznika - Evo kada će biti otvorene prodavnice, pošte, pijace...

Izvor: eKapija Nedelja, 01.01.2017. 14:34
Komentari
Podeli
(Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Tokom praznika niko ne voli da radi, pa ni trgovci, zato će prvi dan 2017. godine biti neradan u gotovo svim trgovinskim objektima. Kako vas ovo ne bi iznenadilo na vreme obezbedite potrebne namirnice.

Prodavnice IDEA 30. decembra 2016. radiće produženo do ponoći. Narednog dana, 31. decembra, radiće skraćeno do 18 časova osim prodavnice na Kopaoniku koja će raditi do 20 časova. Prodavnica na Kopaoniku radiće redovno i 1. januara 2017, kao i prodavnica u Svetogorskoj 22 u Beogradu čije će radno vreme biti od 8 do 15 časova. Ostale prodavnice IDEA neće raditi 1. januara, kao ni za Božić. Na Badnji dan će IDEA radnje raditi skraćeno do 18 časova. Izuzetak od ovoga je prodavnica na Kopaoniku koja će 6. i 7. januara raditi redovno. Redovno radno vreme se nastavlja od 2. januara.

Produženo će 30. decembra raditi i marketi Roda, do 23 časa. Na dan dočeka će raditi skraćeno do 19 časova, dok 1. januara neće raditi. Roda će raditi redovno od 2. januara.

Maloprodajni objekti kompanije Delhaize Srbija (Maxi, Shop&Go, Tempo) u subotu, 31. decembra radiće skraćeno do 18 časova. Prvi dan 2017. biće neradan za sve prodavnice kompanije Delhaize Srbija, osim Maxija u Svetogorskoj ulici (od 12 do 18 časova) i prodavnica na Zlatiboru i Kopaoniku. Na Badnje veče sve prodavnice ove kompanije biće otvorene do 18 časova, dok će na Božić raditi samo Maxi prodavnice na Kopaoniku i Zlatiboru.

Super Vero objekti 31. decembra će raditi do 20 časova. Prvog dana januara i za Božić neće raditi, dok će 2. januara i za Badnje veče ove trgovinske radnje imati skraćeno radno vreme do 19 časova. Svim ostalim danima Super Vero radi normalno do 22 časa.

I svi maloprodajni objekti Univerexporta radiće 31. decembra skraćeno do 18 časova, kao i za Badnji dan. Na Božič Univerexport objekti u Adi, Kanjiži, Bačkom Petrovcu i Subotici će raditi do 15 časova, ostali objekti neće raditi. Neradni dan pored Božića biće i 1. januar 2017. U ponedeljak, 2. januara, radiće do 18 časova, osim objekata na novosadskom SPENS-u koji će radi 24h i objekata u tržnim centrima Aviv Park i Zemun park koji će raditi do 22 časa. Počev od 8. januara svi maloprodajni objekti najvećeg domaćeg trgovinskog lanca radiće po ustaljenom radnom vremenu.

Metro Cash & Carry Srbija će poslednjeg dana 2016. i na Badnji dan raditi skraćeno do 17 časova. Sat vremena duže, do 18 časova, radiće 2. januara, dok su Božić i 1. januar neradni dani. Od 3. do 6. januara Metro će raditi redovno.

Prvog januara nećete moći ni u šoping jer i najveći tržni centri - Delta city, Ušće, Zira, Stadion, Mercator - praznuju, a 31. januara i na Badnji dan radiće skraćeno do 18 časova. Ovi trgovinski centri praznovaće i na Božić, 7. januara.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena u Beogradu.

Pijace u Beogradu

(Foto: Adisa/shutterstock.com)
Zelene pijace u subotu, 31. decembra će raditi uobičajeno do 19 časova, ali 1. i 7. januara neće raditi. Jedino će pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac tih dana raditi skraćeno, od 6 do 13 časova.

Sve pijace u Beogradu će 2. januara raditi od 6 do 13 časova.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni "Buvljak") 31. decembra će raditi uobičajeno, od 8 do 16 časova.

Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac 31. decembra će raditi uobičajeno do 19 časova.

Parking servis, pumpe i pošte

Pošte Srbije tokom predstojećih novogodišnjih praznika imaće izmenjeno radno vreme, pa će tako u subotu, 31. decembra, pošte raditi do 17 časova, a 1. januara biće dežurne pošte na graničnim prelazima. Dežurna će biti i Glavna pošta u Takovskoj 2.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u Beogradu najmanje od 6 do 20 sati.

Tokom praznika, na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada parkiranje se neće naplaćivati 2, 3. i 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama JKP Parking servis u Takovskoj ulici, Kraljice Marije i Mileševskoj.

Garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 1. i 7. januara, dok će ostalim danima raditi po redovnom radnom vremenu od 6 do 21 časova.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.