NavMenu

Otvaranje italijanske fabrike obuće u Sremskoj Mitrovici na jesen 2017. - Šansa za 600 radnika

Izvor: eKapija Sreda, 28.12.2016. 15:59
Komentari
Podeli
Sremsku Mitrovicu u narednom periodu očekuje nekoliko velikih investicija, a među njima je i otvaranje fabrike obuće. Kako je nedavno za RTV najavio gradonačelnik tog grada Vladimir Sanader, očekuje se da bi pogon za proizvodnju obuće trebalo da proradi na jesen 2017.

Reč je o fabrici East West, o kojoj se nedavno već se pisalo u medijima.

Gradonačelnik Vladimir Sanader očekuje da će ugovor o kupovini zemljište u industrijskoj zoni Sever biti potpisan u prvim danima naredne godine.

Menadžment italijanske kompanije planira da u novom pogonu zaposli do 600 ljudi, a predstavnici kompanije već su održali pregovore sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Sremska Mitrovice.

- Nakon Božića, počeće testiranje svih zainteresovanih radnika. Fabrici obuće biće neophodan veliki broj radnika, sa ili bez radnog iskustva, za poslove šivenje, krojenje i sečenja. Svi zainteresovani mogu da se jave svom savetniku za zapošljavanje, a za one koji su iz okolnih mesta, najverovatnije će biti organizovan prevoz do pogona - kaže Nataša Radmanović iz Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica.

Vlasnik italijanske kompanije East West je Enrico Rossi. Njegov biznis u Srbiji već je zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci...). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na sajtu ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada...

Očekuje se i da će obuka radnika koji bi trebalo da rade u Sremskoj Mitrovici, biti organizovana u pogonu u Vladimircima.

U Gradskoj upravi Sremske Mitrovice, za portal eKapija su rekli da će više detalja o novom pogonu moći da objave nakon kupoprodaje zemljišta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.