NavMenu

Slovačka kompanija Budamar Logistics planira širenje u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 16.12.2016. 12:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: A. and I. Kruk/shutterstock.com)Ilustracija
Slovačka kompanija Budamar Logistics stigla je u Srbiju preuzimanjem logistike gotovih proizvoda u smederevskoj Železari, a namera im je da na našem tržištu povećaju broj klijenata i kooperanata, kao i da se uključe u železničke tokove, rekao je u intervjuu za sajt PlutonLogistics Peter Malec, predsednik borda direktora.

Kako je naveo, u Srbiju su, između ostalog, došli zbog liberalizacije železnice, a planiraju da zakupe neke deonice povezane sa industrijskim centrima.

- Ozbiljno razmišljamo da pokrenemo svoje transportne kapacitete u Srbiji. Kao prvu stepenicu, treba da prođemo procedure dobijanja licenci kod nadležnih državnih organa, a zatim da nam lokalno budu odobrene lokomotive. Naročito bismo voleli da radimo deonice povezane sa industrijom čelika gde možemo da damo klijentima dodatnu vrednost našim velikim iskustvom – rekao je Peter Malec za PlutonLogistics.

Budamar je u region ušao kupovinom dela hrvatske kompanije PPD Transport, a u Srbiji je dospeo u žižu preuzimanjem logistike gotovih proizvoda u Železari Smederevo. Inače, u svim povezanim društvima te kompanije zaposleno je oko 500 ljudi. Konsolidovani prihod Budamar grupe u 2015. dostigao je 317 mil EUR.

U Srbiji posluju preko firme Smartcargo Beograd.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.