NavMenu

Nagrade za poslovanje Rudnika i flotacije iz Gornjeg Milanovca

Izvor: eKapija Petak, 16.12.2016. 10:39
Komentari
Podeli
Sedište Rudnika u Gornjem Milanovcu (Foto: contangorudnik.co.rs)Sedište Rudnika u Gornjem Milanovcu
Preduzeće Rudnik i flotacija Rudnik iz Gornjeg Milanovca nagrađeno je ovog meseca sa više priznanja za poslovne rezultate, doprinos razvoju privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje. Generalnom direktoru Rudnika i flotacije Rudnik iz Gornjeg Milanovca Acu Iliću u sredu (14. decembar 2016. godine) je uručena diploma Regionalne privredne komore Kraljevo za izvanredne rezultate u poslovanju, za doprinos razvoju privrede, kao i za poseban doprinos razvoju komorskog sistema.

- Velika mi je čast što sam danas nagrađen diplomom Regionalne privredne komore Kraljevo. Mi vredno radimo i istovremeno ulažemo u naš region. Veoma smo ponosni na sve naše rezultate, kao i zbog činjenice da je Regionalna privredna komora prepoznala naše uspehe - rekao je nagrađeni direktor Aco Ilić, ukazujući na to da je ta nagrada, iako dodeljena njemu lično, zasluga svakog zaposlenog u Rudniku.

Prethodno, Rudnik iz Gornjeg Milanovca je dobio još jedno priznanje našavši se na listi 20 lidera odgovornog poslovanja u Srbiji. Tu listu, CSR Index-a, koja meri društveno odgovorno poslovanje, izradio je Smart Kolektiv i Forum za odgovorno poslovanje, u partnerstvu sa NALED-om i uz podršku USAID-a.

Istovremeno, ove godine Rudnik iz Gornjeg Milanovca je izabran za učešće na Evropskom takmičenju dobre prakse u domenu zdravlja i bezbednosti na radu u okviru kampanje "Zdrava radna mesta za sve generacije" Evropske agencije za bezbednost i zdravlje na radu. Rezultati ovog takmičenja na evropskom novou biće poznati na proleće 2017.

Rudnik je i u oktobru ove godine dobio nagradu i za izuzetan doprinos i postignute rezultate u zaštiti životne sredine u 2015. godini, koje su dodelili Udruženje za zaštitu vazduha Srbije, Udruženje klaster komore za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i Agencija za zaštitu životne sredine.

Rudnikom olova i cinka Rudnik kod Gornjeg Milanovca od 2004. godine uspešno upravlja firma Contango doo Beograd, kao zajednički projekat Darka Vukobratovića i britanske kompanije Mineco Ltd. Rudnik Rudnik posluje u okviru Mineco Grupe čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja.

U Rudniku kod Gornjeg Milanovca je, nakon preuzimanja 2004. godine, sproveden obiman program obnove objekata. Kapitalne investicije iznosile su više od šest miliona dolara, najvećim delom u novu liniju flotacije i obezbeđenje jalovišta, koje danas ima devet brana.

Privatizacija rudnika Rudnik je, po oceni Agencije za privatizaciju Republike Srbije, proglašena za jednu od najuspešnijih. To je potvrđeno studijom NALED-a i USAID-a, koja je privatizaciju rudnika Rudnik uvrstila u pet najboljih privatizacija u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Cena izgradnje Tiršove 2 porasla na 141,6 mil EUR - Ugovor dodeljen konzorcijumu 10 firmi

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je odluku o dodeli ugovora za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2 grupi ponuđača koja se i jedina javila na prethodni tender, a vrednost dodeljenog ugovora je 141 mil EUR sa PDV-om (16,6 milijardi dinara). Konzorcijum firmi SMB Gradnja, W.D. Concord West, Telegroup, MPP Jedinstvo ad Sevojno, A.R.J Technology, DBS, Elektrozapad, Ipon Sistem, Premer Savković i PP Inženjering Stojanović je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.