NavMenu

U smederevskoj železari Hesteel rade obe visoke peći - Potrebno nekoliko stotina novih radnika, uskoro prvi konkursi

Izvor: Tanjug Petak, 16.12.2016. 12:13
Komentari
Podeli
(Foto: zelsd.rs)
U smederevskoj železari Hesteel Srbija rade obe visoke peći i zbog veće proizvodnje trebalo bi da se zaposli još nekoliko stotina radnika u proizvodnim pogonima, rekli su predstavnici sindikata železare, dodajući da će već početkom januara 2017. biti raspisani prvi konkursi.

- Neophodno je još nekoliko stotina radnika i očekujemo već početkom januara da budu raspisani konkursi za prijem u proizvodne pogone. Fale zavarivači, vozači dizalica, operatori, električari... - rekao je predsednik ASNS u Hesteel Srbiji Saša Čolić i rekao da su radnici spremni za povećanje proizvodnje u narednom periodu.

Čolić je naglasio da je novi poslodavac doneo znanje i novac, kao i novu racionalizaciju i optimizaciju proizvodnje i manje troškove. On očekuje nove nabavke i da će proizvodnja biti oko 1,6 miliona tona u narednoj godini.

Predsednik Samostalnog sindikata u Hesteel Srbija Siniša Prelić rekao je da su radnici posle nekoliko teških godina sa novim poslodavcem Hesteel-om zadovoljni i da mogu da rade kako najbolje znaju.

- Možemo da ostvarimo rezultate koji su planirani. Radnici su relaksirani i tu nema nikakvih problema. Radnicima je falio pravi poslodavac - rekao je Prelić ističući da će sa njim dobiti jednu od najsavremenijih organizacija rada.

On je potvrdio da su zarade radnicima povećane u oktobru i da su sada zadovoljavajuće, pošto su više nego u sličnim kompanijama u okruženju.

- Verujemo da će sa profitom u železari biti i veća zarada - naveo je Prelić.

On je rekao i da će proizvodnja u železari u narednom periodu biti automatizovana i da će železara dobiti nove pogone, a možda i liniju koja će praviti gotove proizvode.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.