NavMenu

Stari savski most u Beogradu otvoren za saobraćaj

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 31.03.2008. 12:34
Komentari
Podeli

Stari savski most otvoren je jutros i za tramvajski saobraćaj, nakon pet i po meseci, koliko je trajala njegova rekonstrukcija.

Most, koji je sinoć otvoren za putnička vozila i autobuse, osim nove saobraćajne signalizacije dobio je i novu ogradu i najkvalitetniji liveni asfalt na kolovozu, ali i dekorativno osvetljenje.

Tramvajem su se preko mosta, u prvim jutarnjim satima, provezli srpski ministar Dragan Đilas, gradski menadžer Bojan Stanojević i predstavnici gradske vlasti i javnih preduzeća.

- Savski most će smanjiti gužvu u gradu, ali je neophodno uraditi i most preko Ade Ciganlije, za koji je tenderska procedura završena i da u narednih pet godina dobijemo i prvu liniju metroa - rekao je Đilas, zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić istakao je da će se vraćanjem u funkciju Savskog mosta povećati protok saobraćaja, jer će njime dnevno moći da prođe i do 30.000 vozila.

On je dodao da će rekonstrukcije ovog mosta, koja je počela 13. oktobra 2007. godine, doprineti da saobraćajne gužve na ulicama Beograda budu manje.

Za popravku mosta koji je u nadležnosti grada, a čiji su radovi nekoliko puta probili rok završetka, utošeno je oko 824 miliona dinara koje je obezbedila Skupština grada, a deo sredstava izdvojen je i iz kredita Evropske investicione banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.