NavMenu

Nemački Fiers Texem naručio milion metara tkanine od kompanije Yumco - Očekuje se veliki rast izvoza tekstila u 2017.

Izvor: Blic Četvrtak, 08.12.2016. 08:17
Komentari
Podeli
(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Predstavnik nemačke firme Fiers Texem Detlef Fišer je sa rukovodstvom Pamučnog kombinata Yumco ugovorio kupovinu milion metara tkanine.

Portparolka vranjske kompanije Gordana Savić saopštila je da će štof za nemačkog partnera biti isporučen u prvom kvartalu 2017. godine, a ugovoreni aranžman sa Nemcima ravan je godišnjoj proizvodnju tkanine u vranjskom tekstilnom kombinatu.

Ugovorena proizvodnja štofa za nemačku firmu od 1.000 kilometara jednaka je rastojanju od Vranja do Ljubljane.

Prema rečima predsednika Nadzornog odbora dr Branislava Popovića, proizvodnja u kompaniji Yumco u idućoj godini biće udvostručena, što će doprineti velikom povećanju izvoza tekstilnih proizvoda.

Najavljeno je da će u januaru iduće poslovne godine biti potpisan ugovor o novim poslovnim aranžmanima sa nemačkom kompanijom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.