NavMenu

Rusija i zvanično produžila rok za otplatu kredita za železnicu do 2021. - Srbija plaća 1% kamate na neiskorišćena sredstva

Izvor: Tanjug Utorak, 06.12.2016. 12:50
Komentari
Podeli
(Foto: Arts Illustrated Studios/shutterstock.com)
Rusija je produžila do 2021. godine rok otplate kredita odobrenog Srbiji 2013. godine za modernizaciju srpske železnice, objavljeno je na zvaničnom ruskom portalu za pravne informacije.

U dokumentu se navodi da su se vlade Rusije i Srbije "radi daljeg razvoja i jačanja prijateljskih odnosa koji postoje između dve zemlje, i razvoja uzajamno korisne saradnje" dogovorile da će srpska strana koristiti kredit od 2013. do 2021. godine.

Rusija i Srbija su u januaru 2013. godine potpisale u Moskvi sporazum o izvoznom kreditu vrednom 800 mil USD za modernizaciju srpske železnice. Dokument je sa ruske strane potpisao ministar finansija Anton Siluanov, a sa srpske tadašnji ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić.

Tada je saopšteno da je rok otplate kredita pet godina sa kamatnom stopom od 4,1% godišnje.

Prema novoj odluci Moskve, Srbija treba najkasnije do 15. marta 2018. godine da isplati proviziju od 1% na neiskorišćenu sumu kredita na dan 31. decembra 2017. godine. Takođe, Srbija bi trebalo najkasnije do 15. marta 2022. godine da isplati istu proviziju od neiskorišćenog iznosa kredita na dan 31. decembra 2021. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.