NavMenu

Učestvujte u kreiranju programa za promociju nauke u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2016. 11:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: science photo/shutterstock.com)Ilustracija
Centar za promociju nauke pozvao je građane da se uključe u javni dijalog o Nacrtu programa promocije nauke, naučno-tehnoloških rezultata i dostignuća do srede, 14. decembra. Ovaj dokument se donosi za period od 2017. do kraja 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Tokom protekle jeseni, Centar za promociju nauke je pripremio Nacrt ovog Programa za naredne tri godine. U pripremi Nacrta učestvovalo je više eksperata iz različitih oblasti od predstavnika naučne zajednice, preko organizacija civilnog društva i drugih aktera zainteresovanih za promociju nauke.

Tok ovog procesa prikazan je u ilustrovanom Vodiču za donošenje, autora Nemanje Đorđevića.

Program za promociju nauke, inače, usvaja Vlada Republike Srbije na predlog koji, u skladu sa Zakonom o naučno-istraživačkoj delatnosti, priprema Centar za promociju nauke.

Kako se navodi i u samom dokumentu, on se donosi "u cilju razvoja kapaciteta istraživača za širenje naučne kulture, podsticaja komunikacije između naučnoistraživačkih organizacija sa državnom upravom, razvoja različitih programa promocije nauke i jačanja resursa za promociju nauke".

Nacrt programa je dostupan na posebnoj stranici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.