NavMenu

Kako do efikasnijeg poslovanja - Tematski bilten Transport i logistika stiže 6. decembra

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.11.2016. 15:46
Komentari
Podeli

Kvalitet logističke usluge ima ključnu ulogu u konkurentskoj borbi na otvorenom i vrlo oštrom tržištu. Učešće logistike i transporta u ceni proizvoda u Srbiji se kreće i do 20% za određene vrste roba, što predstavlja značajan prostor za racionalizaciju i uštede.

Cena transportnih i logističkih usluga može biti smanjena razvojem infrastrukture i kapaciteta, efikasnijom primenom zakonskih odredbi, kao i uvođenjem savremenih rešenja, što će biti vodeće teme Tematskog biltena Transport i logistika - Efikasna podrška biznisu.

Uprkos tome što je Evropska komisija pohvalila napredak Srbije u sektoru saobraćaja, konkretni efekti toga će se videti tek za nekoliko godina. Sektor železnice je liberalizovan, ali još nije privukao privatne operatere na srpske pruge. Ambiciozno je najavljeno da će u infrastrukturu Dunava biti uloženo 10 mil EUR, a realizacija je zasada neprimetna. Avio-kargo saobraćaj beleži godišnji rast od 30%, a uprkos tome kapaciteti u Beogradu i Nišu i dalje nisu dovoljno iskorišćeni.

U Tematskom biltenu, koji će biti publikovan 6. decembra 2016. godine, govorićemo i o logistici u online trgovini, formiranju cena u transportu, o tome šta Srbiju očekuje na "novom putu svile"…

Osiguravajuća kuća Wiener govoriće o značaju osiguranja svih učesnika u lancu transporta i logistike. Od kompanije Nelt saznaćemo detalje o razvoju intermodalnog sektora, a Turkish Cargo će ukazati na globalne trendove u aviosaobraćaju.

O novim uslugama, investicijama i planovima za Tematski bilten govore i predstavnici kompanija Transfera, cargo-partner, Tahograf BG, HBT logistika i Alti logistika.

O rešenjima za unapeđenje vašeg poslovanja govoriće predstavnici kompanija Cargo Agent-Navigator, Milšped, Interšped B, Transport Kombi AS i World Transport Overseas.

O novim rešenjima u oblasti hladnog lanca razgovarali smo sa predstavnicima firme Art frigo. Kompanije Chep, Krone i Elmed će predstaviti svoje novitete, dok će Coming dati više informacija o integrisanom poslovnom rešenju za transport i logistiku.

Holleman će govoriti o transportu vangabaritne robe, Industrijski park Beograd će predstaviti svoju poslovnu zonu u Šimanovcima, dok će kurirska služba D Express ukazati na izazove dostavljanja na pošiljki od vrata do vrata, kako u Srbiji tako i u regionu.

U Tematskom biltenu Transport i logistika - Efikasna podrška biznisu govoriće i predstavnici državne uprave, strukovnih udruženja, Saobraćajnog fakulteta, logistrički stručnjaci iz regiona.

Ali to nije sve, očekujemo još ekskluzivnih sagovornika.

Pozivamo vas da i vi budete deo Tematskog biltena Efikasna podrška biznisu. Ovo je jedinstveno mesto gde možete da predstavite svoj rad, proizvode i usluge koje nudite na tržištu, te da dodatno pojačate vašu vidljivost kod čitalaca našeg portala.

Ukoliko imate ideju ili sugestiju kako da doprinesete da ovu temu sagledamo što bolje i ukoliko želite da budete deo našeg Tematskog biltena, pišite nam na urednik@ekapija.com ili marketing@ekapija.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.