NavMenu

Neto dobit PKS u 2007. godini 835.000 dinara

Izvor: Tanjug Petak, 21.03.2008. 09:47
Komentari
Podeli

Privredna komora Srbije (PKS) usvojila je juče (20. mart 2008. godine) Predlog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2007. godinu, prema kome neto dobit te institucije iznosi 835.000 dinara.

Prihodi PKS, kako je rečeno na sastanku Upravnog odbora PKS, u prošloj godini iznosili su više od 882 miliona dinara, za oko 5% više od planiranog, rashodi 880 miliona dinara, bruto dobit 1.652.000 dinara, dok je neto dobit PKS za 2007. iznosila 835.000 dinara.

Od 882 miliona ostvarenog prihoda, oko 70% je učešće članarine, a razliku od oko 30% čine prihodi od sopstvenih usluga koje je PKS ostvarila iz svojih direktnih aktivnosti.

Rashodi PKS su u prethodnoj godini iznosili 880 miliona dinara, a po strukturi najviše među njima su iznosile zarade i naknade sa 50% i materijalni troškovi od oko 36%.

U odnosu na planiranih 840 miliona dinara, realizovano je 880 miliona dinara rashoda.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin rekao je da će zadatak te institucije u ovoj godini biti da poveća iznos ukupnih prihoda, kao i da iznos materijalnih troškova ne prelazi planirani.

On je članovima Upravnog odbora prezentovao i novu organizacionu šemu PKS i predložio da Upravni odbor PKS više ne čini 37 članova, kako je do sada bilo, već 21.

Bugarin je predložio da se ubuduće sednice Upravnog odbora održavaju svaka četiri meseca, kako bi se podigao nivo efikasnosti i kvalitet usluga, ali i poverenje privrednika u PKS.

Tagovi:
Miloš Bugarin
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.