NavMenu

Baranda dobija industrijsku zonu na 15 hektara - Za izradu projekata izdvojeno 2,5 miliona dinara

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 24.11.2016. 10:52
Komentari
Podeli
(Foto: KID_A/shutterstock.com)
Ministar privrede Goran Knežević potpisao je s predsednikom opštine Opovo Zoranom Tasićem ugovor o sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove radne zone Baranda.

Projektno-tehnička dokumentacija podrazumeva izradu idejnog rešenja, projekata za građevinsku dozvolu i projekata za izvođenje, a ukupan iznos odobren za sufinansiranje je 2.538.000 dinara.

Prvi čovek opovačke opštine objašnjava da, napokon, posle dugog niza godina, projekat radne zone kod Barande "ulazi u suštinsku realizaciju".

– Izrada projektno-tehničke dokumentacije je primarni osnov za sve ostalo, a tu prvenstveno mislim na kanalizaciju, puteve, elektrifikaciju itd, što će biti osnova za pokretanje fabrika u novoj radnoj zoni – objašnjava Tasić.

On najavljuje i uporednu izgradnju infrastrukture, kojom će se radna zona povezati s Opovom i Barandom, odnosno uređenje kolovoza i izgradnju pešačke i biciklističke staze.

– Uradićemo sve što je neophodno da bismo pokazali potencijalnim investitorima kvalitetne uslove i radnu zonu po ugledu na velike gradove u Srbiji – istakao je Tasić.

Inače, ta vojvođanska opština je na začelju po visini prosečne plate, mada se od početka ove godine situacija popravlja. Trenutno na evidenciji nezaposlenih ima 1.300 građana, a ove godine je u Sakulama otvoren proizvodni pogon firme Soul Food, u kojem je posao dobilo 20 radnika, a planira se još toliko. Proizvodne pogone u Sakulama početkom naredne godine otvoriće i firma Fondi export i uposliće 70 radnika.

Izgadnja i infrastrukturno uređenje radne zone između Opova i Barande na površini od 15 hektara trebalo bi da postane osnov privrednog razvoja opštine da bi što više nezaposlenih došlo do radnog mesta, a samim tim se i povećala prosečna mesečna zarada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.