NavMenu

Centar Zemuna biće pretvoren u pešačku zonu - U 2017. sledi i rekonstrukcija Zemunskog parka

Izvor: eKapija Sreda, 23.11.2016. 09:37
Komentari
Podeli
Radovi u Zemunu su u toku (Foto: beograd.rs)Radovi u Zemunu su u toku
Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović najavio je popločavanje pešačke zone u Lagumskoj ulici u Zemunu i na Magistratskom trgu do maja 2017. godine. Ti radovi su vredni 130 miliona dinara, a počela je i prva faza rekonstrukcije Gospodske ulice, vredna 25 miliona dinara.

– Zemun će konačno dobiti centar kakav i zaslužuje. Ovo je početak pretvaranja Zemuna u pešačku zonu, posle čega će saobraćaj u ovom delu biti regulisan "potapajućim stubovima", kako bi se izbeglo, što je ranije bila praksa, kretanje vozila pod opterećenjem. Takođe planiramo potpunu obnovu Gardoša, koji će se spojiti sa centralnom zonom Zemuna. Potom će preko Zemunskog keja sve do Ušća biti uređen jedinstven prostor za šetnju, na ponos svih Zemunaca i Beograđana – najavio je Mladenović.

Takođe, on je najavio za narednu godinu izradu projekta i početak rekonstrukcije Zemunskog parka, kao jednog od najstarijih takvih prostora u prestonici. Mladenović je podsetio da park ima i istorijski značaj - tu se nalaze dve crkve i Zemunska gimnazija.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je dodao da će u okviru rekonstrukcije biti urađena i hidroizolacija koja dosad nije postojala, jer je mahom reč o starim, istorijskim objektima, sa temeljima od cigle, koji su vodopropusni, prenosi Beoinfo.

Pored Gospodske i Lagumske ulice i Magistratskog trga, predviđena je rekonstrukcija i Preradovićeve, Kosovske, Beogradske i Ulice Petra Zrinjskog, kao i sređivanje fasada u Glavnoj i Gospodskoj, na Magistratskom i Velikom trgu.

Član Opštinskog veća Zemuna Gavrilo Kovačević je podsetio da je u proteklom periodu rešen problem kanalizacije na Dobanovačkom putu, sa ulicama pripadajućeg sliva u naselju Altina, površinsko odvođenje vode u Ulici Pavla Vujisića, kao i postavljanje kanalizacije u Koruškoj i Ulici Marije Bursać.

– Sada se radi 7,7 kilometara u naselju Plavi horizonti, dok se do kraja godine očekuje početak izgradnje vodovodne mreže u dužini od sedam kilometara u naselju Grmovac, kao i pet kilometara kanalizacije u centralnom delu Batajnice – istakao je Kovačević i zahvalio čelnicima Grada Beograda na podršci u poslednje dve godine, što ranije nije bio slučaj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.