NavMenu

Telekom Srbija predstavlja mts banku i mobilni novčanik početkom 2017. godine

Izvor: Mondo Sreda, 23.11.2016. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Kompanija Telekom Srbija najavila je ulaganje u razvoj LTE i Wi-Fi mreže, bolji i brži internet i pokretanje mts banke, sa uslugom mobilnog novčanika.

Otvarajući 24. telekomunikacioni forum u Srbiji, Telfor 2016, generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk je naveo da je ta kompanija započela najveću transformaciju telekomunikacione infrastrukture. Njen cilj je podići brzinu interneta u najvećem delu Srbije i obezbediti resurse za razvoj servisa baziranih na internetu.

- Telekom Srbija pretvara celu zemlju u telekomunikaciono gradilište u koje će biti uloženo do 150 mil EUR, što je najveći ugovor od osnivanja kompanije i biće realizovan u naredne tri i po godine - objasnio je Ćulibrk.

Ulaže se i dalje u Wi-Fi infrastrukturu, ali i u razvoj 4G mreže, posebno onlajn servise, kao i razvoj ICT servisa i cloud usluga, pre svega za velike korisnike. Veb servisi i OTT aplikacije, mts banka i mobilni novčanik stižu u prvom tromesečju sledeće godine, što će biti namenjeno svim korisnicima. Telekom će pokrenuti i prvi onlajn šoping mol, odnosno onlajn prodavnicu, ali će promeniti i način na koji se gleda na video sadržaje danas, dodao je Ćulibrk.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.