NavMenu

EBRD emituje trogodišnje dinarske obveznice vredne 2,5 milijardi dinara

Izvor: eKapija Utorak, 22.11.2016. 15:25
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je emisiju trogodišnjih dinarskih obveznica, ukupne nominalne vrednosti 2,5 milijardi dinara.

U pitanju je 250 obveznica, definisane denominacije od 10 miliona dinara, sa varijabilnom kamatnom stopom - tromesečni BELIBOR + 0,4% godišnje. Kamata se obračunava i plaća kvartalno, a rok dospeća obveznica je 5. decembar 2019. godine.

Pokrovitelj emisije je Raiffeisen bank a.d. Beograd. Prospekt emisije objavljen je na internet stranici izdavaoca i internet stranici pokrovitelja emisije, i može se videti i preuzeti do 2. decembra 2016. Period upisa i uplate je od 28. novembra (uključujući i taj datum) do 2. decembra 2016. (uključujući i taj datum), od 9 do 16 časova, u sedištu pokrovitelja, na adresi Đorđa Stanojevića 16, Novi Beograd.

Obveznice će biti registrovane u Centralnom registru hartija od vrednosti, i uključene na Prime listing Beogradske berze nakon registracije.

Ponuda Obveznica nije usmerena na određene kategorije investitora, a prodaju se po ceni od 100% iznosa definisane denominacije. Rezultati ponude Obveznica biće objavljeni najkasnije tri radna dana nakon završetka Perioda upisa, u štampanom formatu, besplatno, u kancelarijama Banke u Londonu, kao i u regionalnoj kancelariji Banke u Beogradu, na adresi Španskih boraca 3, Novi Beograd, na internet stranici Banke (www.ebrd.com), u kancelarijama Beogradske berze kao i na njenoj internet stranici (www.belex.rs) i u registrovanom sedištu Pokrovitelja u Beogradu i na njegovoj internet stranici (www.raiffeisenbank.rs)

- Obveznice će biti izdate po 100% njihove definisane denominacije, bez ograničenja prenosa, u dematerijalizovanom obliku i registrovane na ime zakonitih imaoca, u informacionom sistemu Centralnog registra depoa i kliringa hartija od vrednosti, 5. decembra 2016. godine - navedeno je u Prospektu.

Ovo je prva emisija dinarskih obveznica Evropske banke za obnovu i razvoj. Međunarodnim organizacijama je od ove godine omogućeno emitovanje dinarskih hartija od vrednosti, Zakonom o izmenama i dopunama zakona o tržištu kapitala (usvojen u decembru 2015), čija je primena počela u januaru 2016.

- Tim Zakonom omogućeno je da Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) emituje HoV u dinarima na domaćem finansijskom tržištu. Na ovaj način, domaćim pravnim licima koja vrše pozajmljivanje od EBRD, se omogućava uzimanje dinarskih zajmova - kažu za eKapiju u Ministarstvu finansija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.