NavMenu

Pri kraju radovi na rekonstruciji Starog savskog mosta - još neizvestan datum otvaranja

Izvor: Tanjug Utorak, 18.03.2008. 10:32
Komentari
Podeli

Radovi na Starom savskom mostu u Beogradu su pri kraju, a kada će biti otvoren za saobraćaj zavisi iskiljučivo od vremenskih prilika, izjavio je juče (17. mart 2008. godine) gradski menadžer Bojan Stanojević.

On je kazao da se privode kraju radovi na asfaltiranju mosta, što je završna faza predviđene rekonstrukcije.

- Ne možemo da preciziramo datum otvaranja. Završili smo fazu postavljanja hidroizolacije, koja je bila kritična, zbog stalne kiše i perioda od tri dana za sušenje, što je bilo neophodno za izvođenje radova - kazao je Stanojević.

On je naglasio da je predviđeni rok za rekonstrukciju "minimalno probijen, od svega 10 do 15 dana i da je to izvanredan rezultat", kada je u pitanju takav posao.

Stanojević je dodao da će posle asfaltiranja most biti obeležen i otvoren, kao i da će rekonstrukcija potpornih stubova biti obavljena bez zatvaranja mosta za saobraćaj, tek kada vodostaj reke bude niži nego što je u zimskom periodu.

Najavljeno je da će most dobiti ukrasno osvetljenje poput onoga koje je urađeno na Brankovom mostu.

Radovi na rekonstrukciji mosta, koje izvodi peduzeće "Intermost", počeli su 13. oktobra prošle godine, a novac od oko 900 miliona dinara obezbeđen je iz gradske kase.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.