NavMenu

Metalac za devet meseci zaradio skoro 156 miliona dinara - Vrednost akcija kompanije tokom 2016. skočila 16,9%

Izvor: eKapija Utorak, 15.11.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Metalac.com)
Gornjomilanovački holding Metalac objavio je devetomesečne nekonsolidovane rezultate za matičnu kompaniju i podatke o poslovanju zavisnih preduzeća u istom periodu.

Matična kompanija je zabeležila poslovni prihod u periodu januar-septembar od 648,6 miliona dinara, dok je neto dobit dostigla 155,8 miliona dinara.

Najvažnije proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, ostvarilo je u istom periodu poslovni prihod od 2,2 milijarde dinara, dok je bruto dobitak dostigao 238,3 miliona dinara. Odličan bruto rezultat od 35,2 miliona dinara zabeležilo je novo proizvodno preduzeće Metalac-FAD, koje je deo sistema od prošle godine.

Kada su u pitanju izvozne kompanije, poslovanje Metalca na tržištu Rusije se značajno stabilizovalo pa je zavisno preduzeće Metrot zabeležilo prihod od 4,4 mil EUR, dok je bruto dobitak dostigao 0,4 mil EUR, u velikoj meri usled pozitivnih kursnih razlika.

Akcije Metalca na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od 16,9%, a po poslednjoj ceni od 1.432 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,9 milijardi dinara (23,7 mil EUR), prenosi Wisebroker.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.