NavMenu

Uprava za trezor uvodi Centralni registar faktura u javnom sektoru

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.11.2016. 09:04
Komentari
Podeli

(Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Uprava za trezor Ministarstva finansija raspisala je tender za izradu idejnog projekta za tehničko rešenje uvođenja Centralnog registra faktura (CRF) u javnom sektoru (pilot projekat).

Osnovna ideja ovog registra jeste postojanje jedinstvenog sistema u kome bi bila evidentirana sva potraživanja: javnog sektora prema javnom sektoru, privatnom sektoru i građanima, te privatnog sektora prema javnom sektoru i to pre nego što poverilac dužniku podnese zahtev za potraživanje (faktura ili neki drugi oblik zahteva).

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, CRF bi evidentirao i dodeljivao podnosiocu zahteva jedinstven referentni broj (IDF) za svako prijavljeno potraživanje. I poverilac i dužnik bi imali obavezu provere postojanja i ispravnosti IDF-a kako u CRF-u, tako i u svojim službenim evidencijama (IDF mora biti obavezni element fakture). Dalje, instrukcije za plaćanje dužnika (nalog u platnom prometu) bi obavezno sadržale IDF. CRF bi prikupljao sve neohodne informacije iz svih potrebnih platnih sistema i na taj način raspolagao sa svim potrebnim informacijama o statusu prijavljenih potraživanja.

Krajnji rezultat projekta, za koji se sprovodi predmetni pilot projekat, treba da bude IT sistem i aplikacija za poboljšanje i ubrzanje procesa kontrole potraživanja, dugovanja i plaćanja.

Rok za dostavljanje ponuda je 5. decembar.

Za više informacija pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.