NavMenu

Nemačka kompanija "Gece" potpisala ugovor o gradnji pogona u Zrenjaninu - investicija od 5 mil EUR

Izvor: Danas Subota, 08.03.2008. 13:51
Komentari
Podeli

Nemački proizvođač sigurnosnih sistema i komponenti za prozore i vrata "Gece" najavio je da će već narednog meseca, započeti izgradnju pogona na 6.000 m2 u Industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu. Ugovor o investiciji vrednoj 5 mil EUR potpisali su 7. marta 2008. godine generalni direktor kompanije "Gece" Alber Herman i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević.

- Želimo da sledeće godine iz zrenjaninskog pogona izvozimo proizvode u ceo svet. Sigurni smo da ovde možemo računati na kvalitetnu radnu snagu - istakao je Alber Herman.

Planirano je da firma "Gece" u Zrenjaninu zaposli najpre 50, a potom i 200 radnika. a hala će biti izgrađena pored pogona italijanskog "Fulgara", na već opremljenoj parceli s kompletnom infrastrukturom. Podizanjem pogona u Srbiji, firma "Gece" širi mrežu u jugoistočnoj Evropi gde za sada ima samo lanac prodaje i servisa.

Posle Nemačke i Kine, pogon u Zrenjaninu biće treća fabrika ovog proizvođača u svetu. Gece GMBH, iz Leoberga kod Štutgarta, jedna je od vodećih svetskih firmi za proizvodnju sistema za vrata, prozore i tehniku za sigurnost na radu. Osnovana je 1863. godine kao porodično preduzeće. Danas zapošljava 2.000 radnika a protekle godine ostvarila je promet o 360 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.