NavMenu

Kafa podno tornja već od novembra - Na Avali i suvenirnica, sportski tereni, teretana na otvorenom...

Izvor: Novosti Nedelja, 23.10.2016. 16:53
Komentari
Podeli
Uređenje kompleksa podno Avalskog tornja, koje je počelo krajem septembra, privodi se kraju, a obrisi novih sadržaja već su vidljivi. Trenutno je u toku betoniranje budućeg parka igraonice za decu i kafića, pa će od početka novembra posetioci i porodično moći da uživaju u novoizgrađenim objektima podno najvišeg objekta na Balkanu.

Na prostoru od 230 kvadratnih metara, na koliko će se prostirati ugostiteljsko-turistički objekat, radnici izvode grube radove na izgradnji blagajne, suvenirnice i bašte kafea. A ubuduće, karte za pogled za vrha tornja posetioci će moće da kupe na novoj blagajni, čija je izgradnja takođe počela.

- Izvođači su svakodnevno na kompleksu tornja, bez obzira na vremenske prilike, i u hodu se prilagođavaju radovi na zelenim površinama i u zatvorenom delu - kaže Branko Gogić, v.d. direktora JP Emisiona tehnika i veze.

- Preostalo je da se postavi oprema, mobilijar i rekviziti za park-igraonicu za decu i kafe za roditelje. Kada je reč o radovima u zatvorenom delu, ostaje još da se izvedu uglavnom završni fini radovi, kao i postavljanje konstrukcije bašte kafića.

Iako u početku nije bilo u planu, zbog dodatnih sredstava koja su im odobrena, zatvoreni deo podnožja Avalskog tornja biće ustupljen Turističkoj organizaciji Srbije, koja će otvoriti izlog sa svojom ponudom.

- U drugoj fazi radićemo suvenirnicu, gde će posetioci na jednom mestu moći da kupe sve autentične proizvode i suvenire - objašnjava Gogić.

- Planiramo da uredimo prostor za etno-galeriju, multifunkcionalni sportski teren, za mali fudbal, rukomet, odbojku, terene za basket i teretanu na otvorenom. Druga faza će biti završena do početka turističke sezone 2017. godine, pa računamo da će do kraja marta sasvim sigurno biti sve gotovo i spremno za posetioce.


Za projekat 32 miliona dinara

Prvobitna suma koju je JP Emisiona tehnika i veze dobilo za projekat je 20 miliona dinara na osnovu konkursa koji je raspisalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Potom im je odobreno dodatnih 12 miliona dinara.

Godišnje 150.000 turista

Tokom jednog vikenda, u špicu sezone, na vidikovac-terasu, koja se nalazi na 122. metru, popne se do 3.000 ljudi. Prosečna godišnja poseta je više od 150.000 posetilaca. Očigledno je reč o velikom interesovanju, što govori o opravdanosti radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.