NavMenu

"Od Pikasa do Marine Abramović" - ekskluzivna izložba slika u okviru "Art Expo" u Novom Sadu

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.03.2008. 09:17
Komentari
Podeli

U okviru predstojeće Izložbe umetnosti "Art Expo" na Novosadskom sajmu, od 13. do 18. marta, biće organizovana ekskluzivna izložba slika "Od Pikasa do Marine Abramović", najavljuju iz te sajamske kuće.

Ova jedinstvena izložba našim prostorima predstavlja presek savremene likovne umetnosti, a postavka dela je iz privatnih kolekcija i javnih zbirki u Vojvodini. Obuhvatiće dela 30 eminentnih slikara: Pabla Pikasa, Marka Šagala, Anrija Matisa, Amedea Modiljanija, Huana Miroa, Salvadora Dalija, Endija Vorhola, Mikelanđela Pistoleta, Bernara Bifea, Lin Čedvika, Renea Magrita, Dušana Džamonje, Miroslava Klivara, Marine Abramović, navedeno je u saopštenju.

Pokrovitelj ove jedinstvene izložbe je Izvršno veće Vojvodine, a zainteresovani će moći da je vide u Kongresnom centru "Master" tokom trajanja sajma. Ulaznica će biti 180 dinara, a važiće i za druge dve sajmaske priredbe koje se održavaju u istom terminu Salon knjiga i Salon nameštaja i opreme za enterijere "Ambijenta".

Pravi kuriozitet ovogodišnjeg "Art Expa" biće i izložba "Pariz u Novom Sadu" koju u auli Kongresnog centra, organizuje beogradska Umetnička galerija "Radionica duše".

Tom prilikom, biće izloženo dvadesetak dela naših umetnika koji žive i stvaraju u Francuskoj. U pitanju su radovi Vladimira Veličkovića, Bate Mihajlovića, Ljube Popovića, Petra Omčikusa, Ljubinke Mihajlović, Cileta Marinkovića, Ljubice Mrkalj, Jarmile Lešović i drugih.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.