NavMenu

Beogradski investicioni dani 25. i 26. oktobra u Centru Sava

Izvor: eKapija Utorak, 18.10.2016. 08:19
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Investicioni forum Beogradski investicioni dani, koji će okupiti brojne investitore zainteresovane za ulaganje u prestonicu i druge krajeve Srbije, biće održan 25. i 26. oktobra u Centru Sava u Beogradu.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević rekao je da je cilj foruma promocija investicionih potencijala Beograda, Republike, Vojvodine i ostalih gradova i opština Srbije, prenosi Beoinfo.

- Grad Beograd će na forumu nastupiti sa svojim investicionim projektima, a portfolio investicija koji će Beograd predstaviti jesu preko 3 mlrd EUR - rekao je on i dodao da će na forumu biti predstavnici Vlade Srbije koji će predstaviti privredni ambijent Srbije.

Dodao je da će grad Beograd grupisati projekte sa akcentom na razvojne infrastrukturne projekte, ali i da je velika pažnja posvećena slobodnim privrednim zonama u Beogradu - koji postaje atraktivno tržište za ulaganje.

Milosavljević je rekao da će panel koji treba da zatvori forum biti orijentisan na iskustva velikih kompanija koje posluju u Srbiji, kako bi predstavnici tih kompanja ukazali na prednost rada u Srbiji, kao i na prostor koji treba unaprediti da bi njihovo poslovanje bilo bolje.

Izvršni direktor Privredne komore Beograd Svetozar Krstić rekao je da će na forum, koji će okupiti investitore sa više kontinenata, Beograd i Srbija biti predstavljeni u "najboljem svetlu".

- Imamo gotovih 30 projekata privatnog investitora, odnosno vlasnika domaćeg kapitala ponuđenih u raznim oblastima - 11 iz oblasti poljoprivrede, 11 iz industrije, četiri iz građevinarstva, četiri iz ekologije - rekao je Krstić i dodao da su pozvani i predstavnici komora iz Republike Srpske da predstave svoje projekte na forumu.

Predsednica Centralno-evropskog foruma za razvoj Ana Bovan rekla je da forum brendira Beograd i potvrđuje njegovo mesto na investicionoj mapi Evrope.
- Do sada smo skupili preko 80 projekata iz oblasti energetike, infrastrukture i turizma - rekla je Ana Bovan i dodala da će biti još projekata koji će na forumu biti predstavljeni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.