NavMenu

Vlada Srbije u niški aerodrom ulaže 6,5 mil EUR - U 2017. očekuje se 200.000 putnika

Izvor: Beta Četvrtak, 13.10.2016. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: nis-airport.com)
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Vlada Srbije do sada uložila 4,5 mil EUR u razvoj niškog aerodroma, a da je plan da do 2019. godine bude uloženo još 6,5 mil EUR.

Tokom posete niškom aerodoromu Konstantin Veliki rekla je i da je ispunila ono što je obećala pre dve godine za razvoj aerodroma.

- Prošle godine bilo je preko 30.000 putnika, ove godina biće ih preko 100.000, dok se u 2017. očekuje 200.000 putnika - rekla je Mihajlović.

Dodala je da se zajedno sa gradom Nišom partnerski radi se na tome da niški aerodom bude što komercijalniji i da postane vrlo važno odredište za ceo Zapadni Balkan.

Gradonačenik Niša Darko Bulatović rekao je da će dugoročni plan razvoja aerodroma uskoro biti obelodanjen, a da će kratkoročne planove Vlada Srbije i resorno ministarstvo podržati da što pre budu realizovani.

Početak gradnje tornja planiran je naredne godine. U planu je i postavljanje sistema, koji treba da omogući letove i u uslovima smanjenje vidljivosti i postavljanje novog osvetljenja. Radiće se i rekonstrukcija prijemne zgrade i terminala kako bi moglo da se primi dva aviona odjednom, a u planu je i nabavka nove opreme za još viši nivo bezbednosti - rekao je Bulatović.

Bulatović je podsetio da će niški aerodrom za 20 dana uvesti još tri nove destinacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.