NavMenu

Gradnja novog pogona Contitecha u Subotici ide prema planu - Očekuje se otvaranje 500 radnih mesta i godišnji promet od oko 100 mil EUR

Izvor: subotica.com Sreda, 12.10.2016. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Kompanija Contitech fluid Serbia uspešno realizuje drugu fazu investicije i izgradnju pogona u Subotici u kome će u narednom periodu, po etapama, biti zaposleno još 500 ljudi, kažu u toj kompaniji.

Contitech fluid Serbia, deo velike porodice kompanije Continental, u okviru Slobodne zone u Malom Bajmoku u Subotici posluje od 2011. godine. U prvoj fazi investicije, u izgradnju i opremu pogona površine 7.200 m2 uloženo je više od 10 mil EUR. Iako je prvobitno planirano zapošljavanje oko 250 ljudi, na kraju prve faze u pogonu za proizvodnju fluidnog programa i cevnih vodova za turbo aplikacije automatskog menjača, trenutno radi 700 ljudi.

Pošto je prva faza uspešno realizovana, Contitech je počeo drugu fazu investicije, a 10. juna ove godine položen je kamen temeljac za izgradnju novog proizvodnog pogona, u koji će biti uloženo 17 mil EUR.

- Radovi napreduju u skladu sa planom, kod ovako kompleksnih projekata često se dešava da bude nekih sitnih problema koji se rešavaju u hodu, ali verujem da će početkom naredne godine objekat biti završen. Proizvodićemo isti proizvodni program i proširenje fabrike se zasniva na dodatnim ugovorima koje smo dobili od strane kupaca, koji su bili zadovoljni nama i svim performansama fabrike - najavljuje Živko Topalović, direktor Contitech Fluid Serbia.

Prema planu, sa završetkom druge faze, u pogonima bi trebalo da radi oko 1.200 ljudi. Novih 500 radnika zapošljavaće se po etapama, kako bi mogli da prođu neophodnu obuku i stručno usavršavanje.

Završetkom druge faze u narednih nekoliko godina planiran je godišnji promet od oko 100 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.