NavMenu

Prodaja turističkih objekata na Rtnju

Izvor: Novosti Ponedeljak, 10.10.2016. 12:33
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: SSokolov/shutterstock.com)Ilustracija
Opštinsko veće u Boljevcu raspisalo je javni poziv za prodaju turističkih objekata na planini Rtanj. Posle dobijene saglasnosti odbornika lokalnog parlamenta, oglasili smo da tražimo kupce za hostel sa 80 ležajeva, a prodaju se i Pionirski dom, nekoliko depadanasa, restoran, prateći objekti...

- Ukupna cena za sve ove nekretnine koje su u vlasništvu lokalne samouprave je oko 250.000 evra, ali se objekti mogu pazariti i odvojeno jer nam je cilj da oživimo turističku ponudu na najmističnijoj srpskoj planini - kaže predsednik opštine dr Nebojša Marjanović, napominjući da, iako je javni poziv tek objavljen, već ima investitora zainteresovanih da spreče dalje propadanje tih objekata.

Njihovo stavljanje u funkciju, međutim, neće ići tako lako, s obzirom na to da je firma "Milenium Group" - koja je imala ugovor o zakupu pomenutih objekata na 99 godina - podnela tužbu protiv Boljevca.

- Ugovorom je bilo precizirano da ta kompanija investira u potpunu adaptaciju i rekonstrukciju turističkih objekata na Rtnju, te zadrži svih 26 radnika, vrati dugove od oko 18 miliona dinara i lokalnoj samoupravi plaća mesečnu zakupninu. Nažalost, Milenium to nije poštovao, pa je naš poslovni odnos raskinut zbog nepoštovanja ugovornih obaveza i sada se sudimo - precizira dr Marjanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.