NavMenu

(E Magazin) Obeležen Dan propagandista Srbije 2007 - Tri nagrade za životno delo

Izvor: e Magazin Sreda, 27.02.2008. 14:43
Komentari
Podeli

TRI NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO


Samo limenka!


Krajem prošle godine, u prepunoj Svečanoj sali Skupštine Beograda, ekonomski propagandisti Srbije obeležili su svoj dan dodelom tradicionalnih godišnjih priznanja. Pored izuzetne posećenosti, značaj ovog događaja za marketinšku struku potvrđen je prijavljivanjem više od tri stotine radova za ocenjivanje i to, kako članova UEPS-a, tako i onih koji se svog profesionalnog udruženja sete samo ovim povodom.


Boris Miljković, Zoran Simjanović i Miša Lukić

Trojica ravnopravnih

Prvi put u istoriji njenog dodeljivanja, najznačanije priznanje, nagrada UEPS-a za životno delo „Čedomir Džomba“, dodeljena je trojici zaslužnih. Voljom Kluba laureata, sastavljenom od prethodnih dobitnika, priznanja su uručena kompozitoru Zoranu Simjanoviću, kreatoru muzike za više od pet stotina reklama, reditelju Borisu Miljkoviću, autoru nezaboravnih emisija i spotova, od kojih su neki stekli kultni status, i Miši Lukiću, vlasniku i generalnom direktoru Synergy Leo Burnetta, naše, po zvaničnim rezultatima, najuspešnije agencije. Lik i delo dobitnika predstavljeni su prigodnim filmovima, koji su, u slučaju prve dvojice, izazvali nostalgična sećanja i podsetili na blistave trenutke domaće ekonomske propagande. Vraćanje u stvarnost predstavljala je domišljata i duhovita filmska anketa na temu „Ko je Miša Lukić?“, kojom se predstavio treći laureat. Priznanje „Zlatna ideja“ za promociju srpske kreativnosti u svetu pripala je našem najnagrađivanijem i u svetu najpoznatijem kreativcu - Draganu Sakanu.


Dragan Sakan


Maestralna Vesna Trivalić

U prestižnoj kategoriji promotivnih kampanja, Zlatno priznanje osvojila je Afirma FCB za kampanju „Samo limenka!“, kreiranu za Ball Packiging Europe. Srebro i bronza pripali su, takođe, visoko ocenjenim kampanjama: „Don cafe. Novo mesto inspiracije“, Synergy Leo Burnetta i „Banka sa 500 zvezdica“, New Moment New Ideas Companya. Za najbolji TV spot proglašen je spot „Pantomima“, sa maestralnom Vesnom Trivalić, agencije K-12, napravljen za JAT Airways, ispred, takođe, izvanredne „Duge“, Synergy Leo Burnetta, urađene za Telenor. U kategoriji radio spota neodoljivi su bili „zlatni“ spotovi New Momenta iz serijala „Aerodrom“, za klijenta Megastores Electronica, i „srebrni“ spot „Duet“, koji je za Uniqu napravio Communis.




Zlato za „čiviluk“

Agencija Synergy Leo Burnett dominirala je u kategoriji print kampanja. Zlato je osvojeno za kampanju „Don cafe. Novo mesto inspiracije“, a srebro za „Nectar Plus Fit – Čaša“. Zlatnim odličjem za outdoor kampanju ovenčan je „Čiviluk“, kampanja za lepak „loctite“, New Momenta. Ista agencija nagrađena je i za najbolju BTL kampanju sa naslovom „Pečat“, kojom je promovisan nastup Marije Šerifović na Evrosongu, Zlatno priznanje za ambalažu začina pod nazivom „Sto čuda“, za firmu Kontanyi, pripalo je agenciji Context Manufactoring.

Najviše nagrada za 2007. godinu, po šest, ukupno gledano (profitne i neprofitne kategorije), osvojile su agencije New Moment New Ideas Company i Synergy Leo Burnett.





Piše Mugdim Šehalić
m.sehalic@emagazin.co.yu



Poziv na pretplatu www.emagazin.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.