NavMenu

Srebrno jezero dobija sportsku halu i trim stazu - Gradištanci se nadaju i izgradnji zatvorenog bazena

Izvor: eKapija Nedelja, 25.09.2016. 21:01
Komentari
Podeli
(Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)
Opština Veliko Gradište najavljuje nove planove za Srebrno jezero, koje posle turističkog, polako postaje i pravi sportski centar ovog dela Srbije. Naime, nakon nedavnog otvaranja košarkaškog kampa Miloša Teodosića, uz terene na otvorenom, na jezeru će nići i nova sportska hala, saznaje eKapija.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić za naš portal kaže da se ideja za taj objekat rodila nakon otvaranja košarkaškog kampa, i govori o dosadašnjim rezultatima. Gradištanci, kako kaže, čine sve da bi produžili turističku sezonu i postali što atraktivniji za posetioce.

- Imamo 4 nova košarkaška terena na otvorenom, jedan je već presvučen tartanom, a uskoro će to biti urađeno i da ostalima. Miloš Teodosić je letos otvorio kamp Teo4, koji je vrlo posećen. U kampu je već boravilo oko 600 dece, sa trenerima. Bilo ih je i iz inostranstva, iz Rusije, Slovenije, Italije, Grčke... - priča Milić.

Na otvaranju košarkaškog kampa, gosti Gradištanaca bili su ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić i ministar sporta Vanja Udovičić, i tada se rodila ideja da Srebrno jezero postane košarkaški centar Srbije, dodaje naš sagovornik. Nakon Olimpijskih igara, Gradištanci su kod Ministarstvu turizma konkurisali, i dobili sredstva za izgradnju novog sportskog objekta. Milić objašnjava da će biti izgrađen kvalitetan objekat, koji će moći da zadovolji i standarde reprezentacije.

(Foto: Shutterstock.com/Producer)
- Dogovoreno je da bude izgrađena višenamenska hala, kako bi osim košarkaša tamo mogli da treniraju i rukometaši i odbojkaši. Veliko Gradište je grad pozvat po odbojci, a imamo i najave potencijalnih investitora-bivših odbojkaša, koji bi da naprave kamp poput Teodosićevog. Mi ćemo moći da im za odbojkaški kamp, uz našu postojeću halu, ponudimo još jedan kvalitetan objekat - kaže sagovornik eKapije, koji se nada da bi Srebrno jezero u budućnosti moglo postati i košarkaški i odbojkaški centar zemlje.

U toku je konkurs za izradu projektne dokumentacije za sportsku halu, a rok za podnošenje ponuda je 3. oktobar 2016.


Kako je u pitanju montažni objekat, očekuje se da sami radovi ne traju dugo, a naš sagovornik smatra da bi, ukoliko se ispoštuje planirana dinamika, izgradnja hale mogla da bude gotova do maja 2017.

Prema konkursnoj dokumentaciji, hala treba da zadovoljni uslove za održavanje treninga, ali i takmičenja u košarci, odbojci i rukometu. Planiran je teren dimenzija 20*40 metara, sa tribinama sa 200 mesta za sedenje. Osim hale, objekat treba da sadrži i aneks, gde će biti ulazni hol, biletarnica, dve kancelarije, sanitarni čvor, svlačionice za sportiste i teretana, prostorija za sudije itd.

Za izgradnju će, prema rečima našeg sagovornika, biti potrebno između 50 i 60 miliona dinara, a tačan iznos znaće se kada dokumentacija bude završena.

Inače, Srebrno jezero bi trebalo da dobije i trim stazu, a u toku je i izrada projekta.

Tu nije kraj planovima za razvoj, pa predsednik opštine Veliko Gradište za sledeću godinu najavljuje još jedan veliki projekat - zatvoreni bazen.

- Imamo projekat za zatvoreni bazen na Srebrnom jezeru i spremamo se da dogodine radimo i na njegovoj realizaciji. Ta investicija koštala bi oko 2,5 mil EUR, a u planu nam je da za novac konkurišemo putem programa prekogranične saradnje - rekao nam je Milić za kraj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.