NavMenu

Jedinstvo Užice dalo najpovoljniju ponudu za vodovod od Jabuke do Glogonja - Pančevci najavljuju i nove vredne poslove

Izvor: eKapija Petak, 23.09.2016. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Preduzeće Jedinstvo iz Užica dalo je najjefitiniju ponudu za izgradnju magistralnog vodovoda do Jabuke i Glogonja, kod Pančeva. U drugom delu konkursa, koji se odnosi na rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici Dimitrija Tucovića i Moše Pijade, najjeftinija je bila ponuda konzorcijuma preduzeća Wetricom i Beonant, rekao je za eKapiju direktor JKP Vodovod i kanalizacija Aleksandar Radulović.

U toku je provera finansijskog dela ponuda i radovi bi počeli najkasnije nedelju dana nakon potpisivanja ugovora, prenosi RTV Pančevo.

Na međunarodnom javnom pozivu za izgradnju magistralnog vodovoda do Jabuke i Glogonja, sa izgradnjom dva rezervoara i crpne stanice, najpovoljniji su bili Užičani.

- Najjeftinija je ponuda Jedinstva iz Užica - 1,046 mil EUR – rekao je Aleksandar Radulović za RTV Pančevo.

Kako javlja ta televizija, za drugi deo konkursa koji se odnosi na rekonstrukciju vodovodne mreže u ulicama Dimitrija Tucovića i Moše Pijade, najjeftiniju ponudu u iznosu od 264.000 EUR, dao je konzorcijum koji čine Wetricom i Beonant.

Komisija koja kontroliše najpovoljnije ponude, najkasnije sledeće nedelje završiće posao i proglasiti najpovoljnijeg ponuđač, sa kojim će biti potpisani ugovori, nakon čega mogu da počnu i radovi na izgradnji magistaralnog vodovoda.


- Ja očekujem da to bude odmah nakon 1. oktobra. Rok za završetak radova ne sme biti duži od 5 meseci. Mi ćemo početkom sledeće godine imati napravljen vodovod za Jabuku i Glogonj – rekao je Radulović.

Procenjena vrednost radova bila je viša nego što su bile ponude potencijalnih izvođača, tako da je ostalo još oko 650.000 do 700.000 iz kredita KfW banke.

Radulović će, kako kaže, tražiti odobrenje da se ovaj novac utroši za druge investicije Vodovda, za šta postoje građevinske dozvole.

- To je gradnja kanalizacije na Kudeljarskom nasipu. Ukoliko se Skupština grada složi, tada će i ta investicija biti uvrštena u plan investicija KfW. Ona po svojoj vrednosti odgovara cifri od 700.000 EUR, tako da bismo, sa ovim novcem, uspeli da završimo drugi deo projekta fekalne kanalizacije na Kudeljarskom nasipu - rekao je direktor pančevačkog Vodovoda za lokalnu televiziju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.