NavMenu

Uskoro projektno-tehnička dokumentacija za Fruškogorski koridor

Izvor: Beta Ponedeljak, 19.09.2016. 14:07
Komentari
Podeli
Zorana Mihajlović (Foto: Mc.rs)Zorana Mihajlović
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje da će projektno-tehnička dokumentacija za Fruškogorski koridor biti gotova do kraja godine.

- Deo projekto-tehničke dokumentacije je gotov, a očekuje se da će drugi deo biti završen do kraja ove godine - rekla je Mihajlović i dodala da je to ministarstvo pre godinu i po dana pokrenulo i zajedno sa pokrajinskom vladom objavilo kretanje u taj postupak i izradu dokumentacije.

- Mi u isto vreme razgovaramo sa svim potencijalnim invetitorima koji su zainteresovani da ulažu u izgradnju puteva i koridora u Srbiji i predstavljamo im i Fruškogorski koridor - rekla je onda i dodala da je bilo zainteresovanih investitora.

- Bilo je zainteresovanih, ali još situacija nije takva da je to sigurno i ne mogu još da ih predstavim - kazala je ona.

Prema njenim rečima, novac za izradu dokumentacije je obezbeđen za ovu godinu, a ako bude bilo potrebno i za narednu.

Novi put između Rume i Novog Sada s tunelom kroz Frušku goru, trebalo bi da bude dugačak 33 kilometra. Ukupna vrednost saobraćajnice, prema ranijim najavama, trebalo bi da bude više od 100 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Spojena pruga od Novog Sada do Subotice - Redovni saobraćaj krajem godine

U Bačkoj Topoli je spojen poslednji deo koloseka na pruzi Novi Sad-Subotica, čime je završeno postavljanje novih šina na glavnoj deonici, saopštila je Vlada Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević je naveo da će se do kraja ove godine od Beograda do Subotice ovom prugom putovati za 80 minuta. Ceremoniji su prisustvovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ambasador

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.