NavMenu

ArborSpalet iz Bačke Palanke i Arbon iz Celja potpisali ugovor vredan 876.000 EUR - Slovenačka iskustva značajna za srpsku privredu

Izvor: Tanjug Nedelja, 18.09.2016. 17:20
Komentari
Podeli
Potpredsednik Vlade Vojvodine Ivan Đoković potpisao je u petak, 16. septembra 2016. godine, u okviru Međunarodnog sajma zanatstva i preduzetništva u Celju, ugovor vredan 876.000 EUR između kompanije ArborSpalet iz Bačke Palanke, koja se bavi proizvodnjom drvene ambalaže, i kompanije za trgovinu na veliko i posredovanje Arbon iz Celja.

Đoković je takođe otvorio tradicionalnu svečanost Dan Vojvodine u okviru Sajma MOS 2016 koji se održava od 13. do 18. septembra i dodao da se nada da će slovenačka iskustva naći svoje mesto i biti iskorišćena u privredi, pogotovo u domenu razvoja turizma, kako ugostiteljskog, tako i ruralnog.

- Potrebno je iskoristiti privredne potencijale i tokove saradnje i skrenuti sa razmene koja je u funkciji velikih industrijskih giganata na mala, mikro i srednja preduzeća. Verujem da ćemo u ovom domenu naći zajednički dijalog, u saradnji sa resornim ministarstvom i Privrednom komorom Slovenije, uz aktivnije uključivanje i angažovanost svih činilaca u narednom periodu i kroz takav dijalog iznaći konkretne podsticajne mere - rekao je on.

Đoković je takođe naveo da se nada da postoji volja banaka i velikih trgovinskih lanaca da se kroz njihove sisteme ojačaju proizvodni ciklusi i time pruži pomoć preduzetnicima.

Potpredsednik vojvođanske vlade razgovarao je o unapređenju i produbljivanju privredne saradnje sa direktorom Celjskog sajma Robertom Otorepecom i ministrom privrednog razvoja i tehnologija Slovenije Zdravkom Počivalšekom, a učestvovao je i na tradicionalnom poslovnom susretu predstavnika regionalnih privrednih komora iz regiona.

Međunarodni sajam zanatstva i preduzetništva u Celju ove godine okuplja privrednike, investitore i posetioce iz 35 zemalja sveta, čija se iskustva i primeri dobre prakse prenose i primenjuju kroz brojne poslovne susrete, prezentacije i tribine, namenjene gostima i izlagačima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.