NavMenu

MMF traži umanjenje i ukidanje nepotrebnih nameta privredi

Izvor: Blic Četvrtak, 15.09.2016. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Međunarodni monetarni fond (MMF) traži od Srbije da se do iduće godine donese novi zakon o taksama i naknadama, kojim bi se ujednačili iznosi tih naknada u lokalnim samoupravama, piše današnji Blic.

To je, kako navodi list, jedan od zahteva za šestu reviziju aranžmana Srbije s MMF-om, koja će biti obavljena u drugoj polovini oktobra.

Očekuje se da će novim zakonom biti ukinute mnogi od 489 nameta privredi i građanima koje su propisale opštine i gradovi, i osigurana predvidivost naplate poreza, taksi i drugih naknada kojima lokalne samouprave često nadoknađuju manjak novca u kasi.

Umanjenje i ukidanje nepotrebnih nameta, kao i njihovo izjednačavanje na lokalu je i zahtev privrednika, koji su to Vladi Srbije postavili kao uslov da bi prihvatili uvećanu cenu minimalne zarade.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.