NavMenu

Južnokorejski investitori zainteresovani za ulaganja u Srbiju

Izvor: eKapija Petak, 09.09.2016. 13:16
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u petak, 9. avgusta, u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje u Srbiji Lija Dohuna.

Premijer Vučić je čestitao ambasadoru Liju imenovanje na odgovornu dužnost savetnika predsednice Republike Koreje Park Gun-hje, izrazivši mu zahvalnost na tome što je svojim diplomatskim iskustvom na najbolji način doprineo unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Koreje.

Srpski premijer je izrazio nadu da će ambasador Li i na novoj dužnosti nastaviti da radi u korist saradnje dveju zemalja, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ambasador Li je iskazao zahvalnost premijeru Vučiću i Vladi na podršci i svestranoj saradnji tokom diplomatskog mandata u Srbiji. On je čestitao premijeru na tome što sa nepromenjenom posvećenošću nastavlja da sprovodi reforme, ukazavši na to da sve više južnokorejskih kompanija uviđa mogućnosti srpske privrede i interesuje se za uslove investiranja.

Tome doprinosi i napredak Srbije na evropskom putu, kao i dosledna politika regionalne stabilnosti i saradnje, koja pozicionira Srbiju kao ključnu zemlju u regionu zapadnog Balkana, rekao je ambasador Li.

Premijer Vučić je izrazio zahvalnost ambasadoru Liju na njegovom doprinosu tome što je u Beogradu ponovo otvorena kancelarija KOTRE (Korejske agencije za promociju trgovine i izvoza), jer ona daje snažan podsticaj trgovinskoj saradnji.

- Želja Srbije je da dođe što više južnokorejskih investitora, jer je vaša zemlja pravi primer kako se radom i disciplinom ostvaruje napredak društva - poručio je na oproštaju premijer Vučić ambasadoru Liju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.