NavMenu

Prijava tekućeg računa bez odlaska na šalter Agencije za privredne registre

Izvor: eKapija Nedelja, 04.09.2016. 19:37
Komentari
Podeli

Privredni subjekti od 2. septembra više neće morati da dostavljaju Agenciji za privredne registre podatke o svojim tekućim računima radi registracije.

Ukidanje ovog koraka u proceduri za registraciju privrednih subjekata omogućeno je na osnovu preuzimanja elektronskih podataka iz Jedinstvenog registra računa Narodne banke Srbije.

Ova procedura odnosi se na sva privredna društva, preduzetnike i ogranke stranih privrednih društava čiji se podaci vode u Registru privrednih subjekata APR-a, koji su do sada imali obavezu da nakon osnivanja otvore poslovni račun u komercijalnoj banci i taj podatak, naknadno, prijave APR-u. Ova obaveza odnosila se i na prijavu svake promene tekućeg računa koju će ubuduće APR, automatski, preuzimati od NBS i te podatke ažurirati i objavljivati na svojoj internet stranici.

Elektronska razmena poslovnih podataka između Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije ustanovljena je na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog 2013. godine kojim je definisan pristup i međusobno preuzimanje iz baza podataka koje vodi više državnih organa, u cilju unapređenja servisa i usluga za građane, te efikasnijeg obavljanja poslova iz nadležnosti ovih državnih organa. Preuzimanje podataka o tekućim račinima predstavlja nastavak ove saradnje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.