NavMenu

Wizz Air od maja 2017. uvodi još četiri linije iz Beograda - Investicija vredna 100 mil USD

Izvor: B92 Sreda, 31.08.2016. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: Tupungato/shutterstock.com)
Niskotarifna aviokompanija Wizz Air planira proširenje poslovanja u Srbiji uvođenjem još jednog aviona u saobraćaj i četiri nove linije.

Generalni direktor te kompanije Jožef Varadi izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu da će taj niskotarifni avio-prevoznik u svoju operativnu bazu u srpskoj prestonici uvesti drugi avion - Airbus A320.

Od maja sledeće godine, Wizz Air će uvesti i četiri nove linije iz Beograda - do Fridrihshafena, Hanovera, Nirnberga i Malte.

Prema njegovim rečima, uvođenje novog aviona u beogradsku bazu je investicija od 100 mil USD, što će omogućiti otvaranje 36 novih radnih mesta.

- Dokaz naše posvećenosti Srbiji je i uspostavljanje saobraćaja sa drugog srpskog aerodroma u Nišu - naveo je Varadi i dodao da će uvođenjem novih linija, Wizz Air leteti iz Srbije na 20 destinacija u sedam zemalja.

Na pitanje da li i dalje smatraju da su takse i troškovi na Beogradskom aerodromu visoki zbog čega su se pre dve godine zbog toga i smanjili obim saobraćaja, Varadi je odgovorio potvrdno.

- Da li troškovi mogu da budu niži - da, i tada bi promet bio veći, ali mi smo respektabilna kompanija i ne možemo da ignorišemo potražnju - kazao je on.

Varadi je naveo da su u kompaniji Wizz Air veoma zadovoljni uslovima poslovanja u Nišu i da je potražnja za letovima sa aerodroma Konstantin Veliki nadmašila očekivanja. U tom smislu nije isključio mogućnost da Niš postane nova baza te kompanije u Srbiji, ali će to zavisiti od potražnje i troškova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.