NavMenu

Nastavljaju se radovi na Prokopu - Raspisan neobavezujući javni poziv za izgradnju zgrade Železničke stanice Beograd centar

Izvor: eKapija Utorak, 30.08.2016. 15:48
Komentari
Podeli
(Prokop) Republička direkcija za imovinu raspisala je neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju zgrade Železničke stanice Beograd centar i pratećih komercijalnih sadržaja.

Kako je navedeno, izgradnja se vrši tako što Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju Zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja).

Stanična zgrada Prokopa gradi se po parametrima koji su već opredeljeni Urbanističkim projektom i po zakonu je u javnoj svojini Republike Srbije. Potencijalni investitori mogu dati svoje idejno rešenje u skladu sa urbanističkim parametrima, a nadležna tela i organi će oceniti da li je moguće i potrebno, po tom idejnom rešenju, menjati postojeći urbanistički projekat.

Po analizi primljenih pisama o zainteresovanosti, nadležni organi Republike Srbije mogu pokrenuti odgovarajući postupak za izbor partnera, a analizu će vršiti mešovita radna grupa, obrazovana od Vlade, i sastavljena od predstavnika Direkcije, Ministarstva, građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, grada Beograda, Privrednog društva Infrastruktura železnice Srbije i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd.


U pozivu se ističe da je on u svemu neobavezujući i da se objavljuje samo u cilju ispitivanja tržišta, te ne obavezuje Direkciju da pokrene bilo kakav postupak izbora partnera.

Rok za dostavljanje ponuda je kraj oktobra.

Podsetimo, buduća glavna železnička stanica Beograd centar u Prokopu, posle 40 godina radova, otvorena je za saobraćaj početkom januara 2016. godine. Sredinom ovog meseca, sa grupom izvođača koju predvodi Strabag, potpisan je ugovor za izgradnju pristupnih saobraćajnica, čiji se završetak očekuje u maju sledeće godine, dok bi kompletno Železnička stanica Prokop trebalo da bude završena 2018. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.