NavMenu

Fabrici šinskih vozila Goša potrebno pedeset novih radnika - Dogovorena proizvodnja 54 teretna vagona u naredna tri meseca

Izvor: RTS Četvrtak, 25.08.2016. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: A. and I. Kruk/shutterstock.com)
Fabrika Goša iz Smederevske Palanke privatizovana je u februaru 2007. godine, kada je novi vlasnik Goše postala kompanija iz Slovačke. U toj kompaniji nedavno je otvoren konkurs za prijem novih pedeset radnika.

Nije uvek bilo tako, bila su vremena kada su zaposleni ostajali bez posla, jer nisu imali šta, a ni za koga da rade. Od gotovo 1.000 radnika fabrike, došli su do 350 koji danas obavljaju sve poslove.

Fabrika ŽOS Trnava iz Slovačke, vlasnik je Goše od 2007. godine, oni su isplatili dugovanja bankama, osavremenili proizvodnju sa novim mašinama i pomogli ostvarivanje pojedinih sertifikata da bi ova fabrika bila konkurentna na tržištu. Sertifikati su skupi, ali neophodni.

Obim poslovanja, posle privatizacije poboljšan je devetostruko, a od svoje matične fabrike dobili posao za proizvodnju nova 54 teretna vagona u roku naredna tri meseca. Imaju svu opremu, ali ne i ljude.

Nekada je Goša bila prepoznatljiva u svetu po putničkim vagonima, ali kako se trendovi menjaju, sada su okrenuti proizvodnji teretnih vagona.

Radnici u pogonu sećaju se vremena kada su se za 24 sata pravila tri kompletna vagona, a ova nova zapošljavanja i novi posao nada su da se takvo ili slično vreme vrati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.